DOLAR 32,5200 -0.09%
EURO 34,7923 -0.23%
ALTIN 2.420,85-0,36
BITCOIN 21701810,91%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sonbahar Taşlıçay’da  Renk Cümbüşü  Sunuyor

Sonbahar Taşlıçay’da Renk Cümbüşü Sunuyor

ABONE OL
15:35 | 02 Kasım 2020 15:35
Sonbahar Taşlıçay’da  Renk Cümbüşü  Sunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesi, sonbaharın gelmesiyle renk cümbüşü yaşanan akarsuların çevresindeki ağaçların manzarasıyla ziyaretçilerini cezbediyor.

İlçeye bağlı Aşağı Toklu köyünde dere kenarında bulunan ve ilkbaharda yemyeşil görüntüsüyle seyrine doyumsuz manzaralar sunan ağaçların yaprakları, sonbaharın gelmesiyle solmaya başladı.

Sarı, kahverengi ve yeşilin farklı tonlarına bürünen ağaçlar ve çevresindeki doğal güzellikler, kartpostallık görüntüler ortaya çıkarıyor.

Dere kenarında kilometrelerce uzunluktaki alanda bulunan rengarenk ağaçların sararan yaprakları ve çevresindeki göz alıcı güzellikler, görenleri büyülüyor.

Çevresi bozkır olmasına rağmen renk cümbüşüne dönen ve dereyle bütünleşerek doğaya ayrı renk katan ağaçlar, sonbaharın tüm güzelliklerini ziyaretçilerine sunuyor.

Köyde kış öncesi meradaki son günlerini yaşayan büyükbaş hayvanların, yaprakları farklı tonlara bürünen ağaçlar arasındaki mera yolcuğu ve doğal güzellikler, Anadolu Ajansı (AA) muhabirince drone ile havadan görüntülendi.

Vatandaşlardan Resul Aldemir, sonbaharın gelmesiyle doğada görsel şölen yaşandığını söyledi.

Ağaçlardaki yaprakların dökülmesiyle kış mevsiminin yaklaştığını belirten Aldemir, “İlkbaharda köyümüzde her taraf yemyeşil oluyor. Akarsu kaynakları bakımından oldukça zengin olan köyümüzde sonbaharda ağaçlar çeşitli renklere bürünüp doyumsuz manzaralar sunuyor.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.