DOLAR 32,3402 0.27%
EURO 35,1387 -0.02%
ALTIN 2.308,661,38
BITCOIN 22867632,58%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sıddık Söyler’in Kaleminden: Vali Varol’un Gözleri Parlıyordu

Sıddık Söyler’in Kaleminden: Vali Varol’un Gözleri Parlıyordu

ABONE OL
20:51 | 01 Temmuz 2020 20:51
Sıddık Söyler’in Kaleminden: Vali Varol’un Gözleri Parlıyordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Söyler Haber Gazetesi imtiyaz sahibi gazeteci Sıddık Söyler, Ağrı Valisi Osman Varol’un basın mensupları için verdiği tanışma davetindeki izlenimlerini  kendi kaleminden ile dile getirdi.

Söyler’in İzlenimleri:
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Millet Bahçesindeki Sabah kahvaltı programında Ağrı İl ve İlçelerindeki Yerel ve Ulusal Basın mensupları ile bir araya geldi.

Vali Varol’u Millet Bahçesindeki Sabah kahvaltı programında karşılamak üzere Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sıddık Söyler, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaettin Aslan, Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Aydın, ve Ağrı Basın Birliği Genel Sekreteri Yılmaz Daş tarafından karşılandı.
Vali’yi karşılama programı sırasında yetililer tarafından başkanlar ile yapılan olumsuz konuşmalar hiç hoş değildi.

Ağrı Valisi Varol, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ağrı’ya ilk atanması yapıldığı saate bir araştırmacı gazeteci olarak, Vali Varol’un Amasya ve daha önce görev yaptığı yerlerde nasıl bir çalışma yaptığını ve halk ile nasıl iletişim kurduğunu inceledikten sonra bir kanıya vardım “Amasya Kaybetti Ağrı Kazandı” dedim.
Vali Varol, basına kahvaltı programında yaptığı açılış konuşmasında” Basının zor bir görev üstlendiğini, gece gündüz demeden, emek vererek yoğun çalıştığını belirtti. Vali Varol; basın mensuplarıyla sohbet ederek, Ağrı il ve ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Varol, basının sosyal hayata katkısı olduğuna inanan biriyim. Turizm, eğitim, tarım ve hayvancılık alanlarında Ağrı’nın hak ettiği yere ulaştıracak çeşitli proje fikirlerimiz var, bu hususta katkılarınızı bekliyorum.” dedi.
Vali Varol, basın mensuplarının sorularını aldığı sırada Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ve Söyler Haber Sitesi sahibi Sıddık Söyler, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’a Doğubayazıt’ın sorunları ile ilgili başlıklar halinde soruduğu sorular.
Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ve Söyler Haber Sitesi sahibi Sıddık Söyler ’in soruları
1. Ahmedi Hani Anadolu Lisesi Ne Zaman Yapılacak?
2. Sarı Su Açık Pazarı?
3. Doğubayazıt’ta Fen ve Spor Lisesi?
4. Doğubayazıt’da Turizm?
5. Amatör Spor Kulüplerin Durumu?
Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesi Cevdet Baycan’ın sorduğu soruları
1. Ahmedi Hani M.Y. O
2. DOS projesi (Murat Barajı)
Başkan Söyler, tarafından Ahmedi Hani Anadolu Lisesi ile ilgili verilen brifing dosyası alan Vali Varol, en kısa sürede Doğubayazıt’ın sorunlarının kendileri tarafından çözüleceğini ve verdiği samimi cevaplar ile dile getirdi.
Ağrı Basın Birliği Genel Sekreteri Yılmaz Daş kendi köşesinde yazdığı yazısı
“Ancak geçmiş dönemlerden gelen bazı sıkıntıların halen devam ettiğine sabah sabah şahit olmak beni BİRAZ ÜZDÜ.

Ayrı bir sıkıntıda yazı üzerinde Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olan OSMAN ÇIRAK beyefendinin Özel Kalem ve makama Ağrı’da sadece bir Gazeteciler Cemiyetinin olduğunu ısrarla dikte etmesi artık gözlerden kaçınılmaz boyuta geldi.

Osman Müdürüme şunu söylemek istiyorum şehirde kimin BASIN MENSUBU olduğunu ve kimlerin basın örgütlemelerinin başında olduğunu iyi bilmelisin.

Süleyman Valimiz dönemimde devam ettirdiğin alışkanlıklarını terk etmelisin defalarca şifaen söylememize rağmen maalesef bizleri dikkate almamak için ISRAR EDİYORSUN.

Bizlere bunu basın yoluyla söylemek zorunda bırakman kimliğini taşıdığın basın müdürü sıfatına YAKIŞMIYOR.

Bizleri dikkate almayacaksan Sayın Valimizin davetine neden ÇAĞIRDINIZ.

Önceki Valimiz sosyal medyayı kullanmıyordu. Haberlerimizin kendi masasına gidip gitmediğini bilmiyorduk ama şimdi sosyal medyayı kullanan bir Valimiz var HABERLERİMİZİ doğrudan kendisine atma fırsatımız var.

Bu yüzden sen dâhil, bu şehri kutuplaştırmaya çalışan herkes şunu bilmeli ki basına değer veren ve basının yazdıklarını takip eden bir VALİMİZ var.

Osman Çırak Müdürüme şunu hatırlatmak isterim Ağrı’da Gazeteciler Cemiyetinin haricinde Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti, AĞRI DAĞI Gazeteciler Cemiyeti, PATNOS Gazeteciler Cemiyet, TAŞLIÇAY Gazeteciler Cemiyeti ve benimde Genel Sekreteri olduğum AĞRI BASIN BİRLİĞİ vardır.
Bunun gibi organizasyonları Şehrin Milletvekili EKREM ÇELEBİ, Şehrin BELEDİYE BAŞKANI Savcı Sayan, Ak Parti İl Başkanı ABBAS AYDIN ve özellikle Üniversite Rektörü ABDÜLHALİK KARABULUT’un zaman zaman yapmasında yarar olacağına inancım sonsuz.

NOT: Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti ve Söyler Haber Sitesi sahibi olarak Yılmaz Daş’ın emek harcayarak kaleme aldığı bu yazısının tamamına katılıyor ve cesaretinden dolayıda gazeteci arkadaşlarımız adına sonsuz teşekkürler ediyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.