DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20756112,47%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

SERKA’dan Amatör Futbola Teknolojik Altyapı Desteği!

SERKA’dan Amatör Futbola Teknolojik Altyapı Desteği!

ABONE OL
09:11 | 07 Haziran 2022 09:11
SERKA’dan Amatör Futbola Teknolojik Altyapı Desteği!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ile Serhat Kalkınma Ajansı tarafından Teknik Destek Programı çerçevesinde imzalanan protokol ile Ağrı’da amatör futbolun yönetimi teknolojik altyapıya kavuşuyor.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Ağrı Yatırım Ofisinde gerçekleştirilen imza protokolünde proje hakkında bilgiler veren Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, proje ile amatör futbol müsabakalarının tüm aksiyonlarını anlık takip edebileceğini, istatistikleri tutabilecek mobil ve web yazılımların yapılacağını söyleyerek, “Proje kapsamında bölgesel amatör lig başta olmak üzere ilimizde ki tüm amatör futbol müsabakalarını mobil uygulamayı indiren kullanıcılar anlık olarak takip edebilecek.  Bu uygulama ile ilimizde oynanan herhangi bir müsabakada gol, sarı kart, kırmızı kart vb. her türlü müsabaka aksiyonundan kullanıcılar bildirim aracılığı ile anında haberdar olacak.” dedi.

Uygulamanın diğer spor branşları ile entegre edileceğini sözlerine ekleyen Kösedağ, “Uygulamayı diğer spor branşlarına göre de uyarlayacağız. Ağrı’nın hangi noktasında kullanıcının hangi bilgiyi almak istediğine göre bildirimleri göndereceğiz. Bu uygulama Türkiye’de sadece ulusal müsabakalar için maçkolik vb. büyük yatırımcı kuruluşlar aracılığı ile uygulanıyor. İlk defa yerel bir organizasyonda teknolojiyi devreye koyacağız.

Türkiye’ye örnek olacak bu projeyi 2022-2023 futbol sezonuna yetiştirmek için çabalıyoruz. Projeye destekleri dolayısı ile Ağrı Valimiz Dr.Osman Varol, SERKA Genel Sekreteri Nurullah Karaca ve SERKA Ağrı Yatırım Ofisi Koordinatörü Gökhan Özince’ye teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.