DOLAR 32,5884 0.34%
EURO 34,7759 0.09%
ALTIN 2.504,590,82
BITCOIN 2073002-0,10%
Ağrı
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Şehirlerarası otobüste namaz molası tartışma yarattı

Şehirlerarası otobüste namaz molası tartışma yarattı

ABONE OL
16:42 | 06 Kasım 2022 16:42
Şehirlerarası otobüste namaz molası tartışma yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öz Erciş Seyahat Firmasını kullanan bir yolcunun ‘namaz molası’ talebinde bulunması ve bu isteğin firma tarafından reddedilmesi sonrasında yaşanan tartışma sosyal medyayı ikiye ayırdı.

Abdullah Gündüz isimli bir şahıs, Öz Erciş Seyahat Firmasına öğle ve akşam namazları için 3 dakika mola talebinde bulundu. Ancak bu talep firma tarafından ‘diğer tüm yolcuların hakkına girmek’ karşılığı ile reddedildi.

Öte yandan Firmanın avukatı olduğu belirtilen Av. Tuncay Keserci de sosyal medya hesabından “Öz Erciş Sehayat Firması adına yazılı açıklamamızı kamuoyunun bilgisine sunarız.” diyerek bir paylaşım yaptı.

Firmanın açıklaması olduğu öne sürülen metinde anayasa ve laiklik vurgusu yapılarak, “Otobüs gibi toplu taşıma araçlarının önceden belirlenen güzergahlar ve bu güzergahlar üzerinde bulunan mola yerleri dışında, hayati tehlike arz edecek durumlar hariç olmak üzere durması, bizzat toplu taşıma sisteminin bu niteliğinden dolayı amaca uygun değildir. Anayasanın 2.maddesinde Türkiye Cumhuriyet,demokratik ,laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. Anayasanın 14.maddesine göre,anayasada tanımlı hakların hiç biri,özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz.

Anayasanın 23.maddesi “yerleşme ve sehayat hürriyeti”ni ve 24.maddesi “din ve vicdan hürriyeti”ni güvence altına almıştır. 

Buradan hareketle müvekkil şirketin sadece bir veya birkaç yolcu ibadet edecek diye ibadet etmeyen ve öngörülen zamanda varmak istediği notkaya ulaşmak isteyen diğer yolcuların ,bahsi geçen anayasal haklarını görmezden gelmesi şirket politikamız nedeniyle mümkün değildir.

Tüm yolcuların bu prensiplere saygı duymasını beklediğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.