DOLAR 32,5968 0.25%
EURO 34,8019 0.38%
ALTIN 2.404,05-1,17
BITCOIN 21581880,29%
Ağrı
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Savcı Sayan Pancar Alımı Açılış Töreninde: Pancarı Tefecilik Öldürdü

Savcı Sayan Pancar Alımı Açılış Töreninde: Pancarı Tefecilik Öldürdü

ABONE OL
13:03 | 24 Eylül 2019 13:03
Savcı Sayan Pancar Alımı Açılış Töreninde: Pancarı Tefecilik Öldürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da 36. Şeker Pancarı  alım açılış töreninde  konuşan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, şeker pancarı  üretiminin geliştirilmesi ile ilgili önemli noktaların altını çizdi..

Sayan; 36.Şeker Pancarı alım kampanyamızı başlatıyoruz,elbetteki mutluyuz gururluyuz, gönül isterdi ki;buralar çiftçilerle dolsun,Ağrı’nın her tarafında pancar tarlaları olsun. Ağrı’nın buna gerçekten ihtiyacı var.

1977 temeli atılan 1984 de faaliyete giren şeker fabrikamız Ağrı için çok önemli bir noktadır.

Esnafımızın, çiftçimizin,ailelerimizin belkide en çok umut bağladığı, en çok ekmek beklediği yerdir burası.Burayı büyütmek, çalıştırmak lazım.Burayı Ağrı’nın katma değerine daha büyük katkı yapabilecek bir fabrika durumuna getirmek lazım.

Çok pancar tarlalarımızın olması lazım 1986 da 350 bin ton pancar işliyorsak, bugün bu rakamlar 129 000 ton civarında burada ciddi bir düşüş var, bunun değişmesi lazım.

Pancara sadece şeker gözüyle bakılmamalı, pancar pek çok gıda sektörüne kullanıyor,ayrıca hayvancılıkta da fabrikamızdan çıkan, küspe,melas çok önemli. Küspenin , şeker pancarının azlığından dolayı azalması; Ağrı’da önemli olan hayvancılığında kaybolmasına sebep olmuştur.
Burada sayın genel müdürüme biz her zaman ulaşabiliyoruz, sayın valimin huzurunda,sayın genel müdürüme Ağrı’lılar adına çok teşekkür ediyorum.

Kışın defalarca aradık, işçilerimiz zor durumdaydı,sayın genel müdürümüz işçilerimizi işe başlattı ,belki de Türkiye’de ilk defa işe başlayanlar Ağrı’lılardı, onun için huzurunuzda bir kez daha, bu işçi kardeşlerimin adına, Ağrılılar adına çok teşekkür ediyorum…

Sayın genel müdürümüzden ricamız, çalışkan bir valimiz var, arı gibi çalışan hızına yetişemediğimiz bir valimiz var ,hatta bazen diyoruz ki; valiyi geçersek Ağrı’yı uçururuz. Hazır kendiside burdayken söz aldık 2 yıl daha gitmeyecek..

Burada hep birlikte  pancarın  iyi bir şekilde yayılması, gelişmesi, altyapısı için, yeni yapılan barajla ilgili su kanallarının açılıp, tarlaların tekrar Erzurum giderken, sağlı sollu Eleşkirt Ovasında, Patnos Ovasında, Tutak Ovasında diğer ilçelerimizde pancarlar tarlalarımız yeşermeli.

 Tefecilik bu bölgeyi bitirmiştir

Geçen yıl bir sorundan bahsettik,bu sorunun üstüne gittik”tefecilik”bu bölgeyi bitirmiştir.Bu bölgede insanlar kolay para kazanmanın yolunu buldukları için, tarlalarını
terk etmişler sayın genel müdürüm,sayın valim.

Pancar ekiyordu yüz lira kazanıyordu,şimdi kahvede oturup tefecilik yaparak bir milyon kazandığı için pancar ekmekten vazgeçmiş, buna da dikkat etmek lazım, insanlarımızı tarlalarına geri götürmek lazım

 

Gepostet von SAVCI SAYAN am Montag, 23. September 2019

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.