DOLAR 32,4797 -0.2%
EURO 34,9645 0.33%
ALTIN 2.434,910,50
BITCOIN 2096115-0,70%
Ağrı
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Savcı Sayan: Ağrı’nın Üzerine Güneş Doğmaya Başladı ve Devam Edecek

Savcı Sayan: Ağrı’nın Üzerine Güneş Doğmaya Başladı ve Devam Edecek

ABONE OL
23:25 | 23 Kasım 2019 23:25
Savcı Sayan: Ağrı’nın Üzerine Güneş Doğmaya Başladı ve Devam Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, inşaatı devam eden 50 odalı Ağrı Fizik Tedavi Hastanesi ve KOBİ Merkezi’nde incelemelerde bulunmak ve daha sonra 11 bin kişi istihdam alanına sahip Ağrı Teksilkent Fabrikası’nın açılışını yapmak ve de 6 bin kişi istihdamlı Ağrı Tekstilkent Fabrikası’nın temel atma törenine katılmak için bugün Ağrı’daydı.

Ağrı Valiliği tarafından hayata geçirilen Tekstil Kent Proje alanında ünlü spor giyim markası NİKE için yapılan ve 11 bin kişinin çalışacağı fabrikanın açılışını yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 bin kişi istihdamlı Ağrı Tekstilkent Fabrikası’nın temel atma törenine katıldı.

Açılış ve temel atma töreninde konuşan Ağrı Valisi Süleyman Elban; “Ağrı’da göreve başladığımız zaman en önemli sorun işsizlik sorunuydu. Biz bu sorunu çözmek için çalışma yaptığımız zaman, burada çabuk üretime geçebilecek ve fazla insana iş imkanı sağlayacak bir sektör üzerinde çalışmamız gerektiği sonucu ortaya çıktı. 2017 yılı eylül ayından itibaren bu projemize başladık. İl özel idaresi imkânlarımızla bu projeyi hayata geçirmeye çalıştık. Bu çalışmalarımız tamamlandığında toplam da 20 bin kişiye iş imkanı sağlanmış olacak dedi.

Bu Ağrı’yı hayal etmek bile bir çok kişinin aklına bile gelmiyordu.

Başkan Savcı Sayan; Ağrı Tekstilkentte beş bin kişilik  istihdam sağlayacak olan Yeşim Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı, Bursa’lı iş adamı  Şenol Şankaya’ya  teşekkür ederek  Fahri Hemşehrilik Beratı takdim ettikten sonra yaptığı konuşmada; öncelikle Vali Elban’a ve yatırım yapan iş adamlarına teşekkür ederek sözlerine başladı ve Ağrı’nın üzerine güneş doğmaya başlamıştır, inşallah bu güneş doğmaya devam edecektir diyerek sözlerine şu ifadeleri ile devam etti,

Bugün çok heyecanlıyım, burada iş bulamadığı için gurbete  çalışmaya giden ve maalesef orada iş kazalarında hayatını kaybeden onlarca kardeşimizin aileleri aklıma geldikçe çok üzülüyorum..Şimdi  burada böyle büyük işlerin yapılması beni fazlasıyla mutlu ediyor ,çok heyecanlandırıyor böyle bir Ağrı var mıydı?

Böyle bir Ağrı olacak mıydı? Bu Ağrı’yı hayal etmek bile bir çok kişinin aklına bile gelmiyordu.

Ama; Kürtlerin adına hareket ediyorum, Kürtlerin hakkını koruyorum diyenler,Kürtleri ben savunuyorum diyenler,  Kürt çocuklarını dağlarda ölüme terk ederken, Kırşehir’li adam gibi bir adam, bir valimiz,  devletin şerefli onurlu evladı valimiz Ağrı’ya geliyor ve kafasına koyuyor ve diyor ki; ben bu bölgeyi kalkındıracam bu insanları iş sahibi yapacağım ve canla başla çalışarak bugün ki manzarayı bize bağışlıyor bugünkü tekstil kentini Ağrı’ya kazandırıyor. Huzurunuzda hem belediyem adına hem Ağrı’lılar adına heem devletim adına, sayın valime hem minnet borçluyuz hem teşekkür ediyorum Allah razı olsun diyorum sayın valim.

Ağrı’yı geliştireceğiz, yıldızlaştıracağız, Ağrı huzurlu güvenli bir kent oldu, güzel bir kent oldu diyerek sözlerini sürdüren Başkan Savcı Sayan, Bakan Soylu’dan Vali Elban’ın görev süresinin 3 yıl daha uzatılarak Ağrı’da kalmasını istedi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ise konuşmasında bölgedeki huzur ve güven ortamının süreceğini belirterek, terör örgütünün Kürt çocuklarının kanı üzerinde hareket ettiğini söyledi. Sayan, Ağrı’da önemli bir istihdam kaynağı olması beklenen Tekstil Kent Projesi’ni hayata geçirdiği için Vali Süleyman Elban’a teşekkür etti. Sayan, Bakan Soylu’dan Vali Elban’ın Ağrı’daki görev süresinin uzatılmasını istedi.

Doğu’da, Güneydoğu’da Huzur Var!

Bakan Soylu, yaptığı konuşmada özellikle Doğu’da, Güneydoğu’da  tesis edilen huzur ve güvenin altını çizdi ve dünya’ya anlatacağımız çok şey var diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

Dünya’ya anlatacağımız pek çok şey var, coğrafi adına, tarihi, kültürel zenginlik, insan potansiyeli adına, dünya’da olup ta bizde olamayan hiçbir şey yoktur, eksiğimiz yok fazlamız var.
Dünya’ya anlatmamız gereken pek çok güzelliğimiz var, Ahmed-i Hani’yi anlatırız, Ağrı Dağı’nı, Kösedağ’ını anlatırız, Süphan Dağı’nı, Amik Kalesini,Doğubayazıt Kalesini, Eleşkirt’teki Kayak Merkezini, İshak Paşa Sarayında güneşin nasıl doğduğunu, Diyadin’deki Kaplıcaların şifasını anlatırız. Yeter ki bugün ortaya koyduğumuz heyecanı koruyalım, yeter ki bugün yakaladığımız huzur ve güven ortamını hep beraber koruyalım.

Hiç merak etmeyin etrafımızdaki coğrafya’ya huzur getiriyoruz, kardeşlik getiriyoruz
bunu beraber sağlıyoruz, bunu beraber sağlamaya da devam edeceğiz.Bilesiniz ki çocuklarınızın Ağrı’sı, çocuklarınızın yaşadığı sizin yaşınıza geldiği Ağrı Doğu’nun lideri olan bir Ağrı olacaktır, diyen Soylu hedefimiz büyüktür, yarınların umudu bizimle beraberdir dedi.

Özel haber:Gönül Özkılıç

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.