DOLAR 32,6036 0.38%
EURO 34,8796 0.4%
ALTIN 2.493,960,40
BITCOIN 21338825,35%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Savcı Sayan:Ağrı da mafya ve tefeciliğe zülme müsaade etmeyelim

Savcı Sayan:Ağrı da mafya ve tefeciliğe zülme müsaade etmeyelim

ABONE OL
20:06 | 21 Ekim 2020 20:06
Savcı Sayan:Ağrı da mafya ve tefeciliğe zülme müsaade etmeyelim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Gazeteciler Günü nedeniyle ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldiği bugün çarpıcı açıklamalar yaptı.Vallahi Billahi Tallahi Ağrı’da zülüm var, Vallahi Ağrı’da Tefecilik Var,Ağrı’da Mafyacılık Yapanlar var

Sayan günün önemini belirten giriş konuşmasının ardından, dünden bugüne Ağrı’nın sorunlarını ve yapılan icraatlarını anlattı, Ağrı’da en önemli sorunlarının başında gelen tefeciliğin altını kalınca çizdi, uyuşturucunun 11 yaşa kadar indiğini, annelerin kendisini arayarak dertlerine çare olması için feryat ettiklerini, uyuşturucu kullananların kurtulmak için yardım istedikleri, durumun çok ciddi olduğunu ifade etti.

Başkan Sayan, son günlerde bana yapılan ciddi saldırılar var, birilerini rahatsız ettiğim için geliyor bu saldırılar,  birileri rahatsız oluyor, son dönemde bana saldırılarının nedeni bu; tefeciler Ağrı’yı rehin almış, bana oldukça çok şikayet geliyor. Dün makamıma yaşlı bir çift geldi, şeker hastası adam odamda düştü bayıldı 40 bin vermişler bu çifte 240 bin lira geri istiyorlar,80 bin lira vermişler 200 bin lira geri istiyorlar ağladı, gece evlerine baskın yapmışlar, dövmeye kalkmışlar nereye giderseniz gidin bu parayı geri ödeyeceksiniz demişler, ne yapalım çaresiziz diye bana geldiler. Ben bu çifti Cumhuriyet Başsavcısına gönderdim, Savcı bey bana gönder ben ilgileneceğim demişti…

Tefeciliği önlemezsek, bahsettiğim projelerin ve tarımın hiç bir faydası olmaz. Tarımda %30 kazanıyor helal rızıktır tarlasında çalışıyor ekonomiye katkı sağlıyor dolayısıyla uyuşturucuya da bulaşmıyor, boşa geçirecek kahvelerde oturacak zamanı olmuyor. Fakat tefecilikte %100 %200 %300 para kazandığı için gece gündüz yatıyor, kahvelerde vakit öldürüyor, çarşıya çıkıyor müşteri hazır, memuru çağırıyor kredi kartı çekiyor 3 bin tl veriyor ona iki bin üç yüz lira, 700 lirayı o anda kazanıyor.% 100 arabayı satıyor, arkadaşlar bu bizi hem üretimden uzaklaştırıyor hem günaha sokuyor hem Ağrı’nın gerçekten gençliğini rehin alıyor.

Siz bir ülkenin gençliğini çalarsanız, ticaretini çalarsanız başka bir şey kalır mı?

Bunlar uyuşturucuyla gençliğimizi yok ediyorlar, bunlar tefecilikle ticaretimizi yok ediyorlar, ekonomi çöktü mü, gençlik yok oldu mu? Bunu engellemeliyiz siz basın mensuplarına bu konuda çok büyük bir destek istiyorum, hiç susmayın arkadaşlar bakınız zulüm var, zulme karşı susan büyük vebaldir. Tefecilerin korkusundan bazı evlerin erkekleri evlerine gelemiyor, yıllardır dışarıda saklanıyor, bazı yerlerde adamın kızını almışlar, bazı yerlerde adamın küçük yaştaki kızıyla zorla evlilik yapmışlar, arkadaşlar bunlar bizim gerçeğimiz biz bunları anlatırken mutluluk duymuyoruz, bunlar benim toplumumun gerçekleri, gerçekleri halının altına süpüremeyiz.
Vallahi Billahi Tallahi Ağrı’da zülüm var, Vallahi Ağrı’da mafyacılık yapanlar var, ben bunlara karşı direniyorum, bunlara karşı başımı gövdemi taşın altına koymuşum, sizden destek istiyorum bunların sesi gür çıkıyor…Fatih mah, Kazım Karabekir mah,  Yüzüncü yıl mahallesindeki fakirin gece gündüz yanındayım, gıdasında, bisikletindeyim fakat bunların sesi gür çıkmıyor, bunlar beni savunamaz, bunlar gelip televizyonculara, anket yapanlara konuşamaz ama Ağrı’nın gerçek yüzü burada konuşanlar sesi gür çıkanlar, benim bu olayları çözmeme müsaade etmiyor, tefeciliğin bitmesine müsade etmiyorlar, yatırımların gelmesine müsaade etmiyorlar, yolların düzenin sağlanmasına müsaade etmiyorlar.

Sizden çok rica ediyorum, beni savunmayın, ilinizi savunun, her sabah bir köşe yazısı yazın, niye işlerin yapılmasına engel oluyorsunuz? Niye tefecilik yapıyorsunuz? Korkmayın, ben korkuyor muyum? Ben sizin için canımı veririm, ben Savcı Sayan’ı övün demiyorum, beni övmenize gerek yok,beni övseniz diyecekler, yandaştır, candaş’tır, kardaştır, menfaattir, şudur budur..
Benim ismimi anmayın, her sabah bir köşe yazısı yazın, tefeciliği son, tefeci zulmüne uğrayanlar bize gelsin, uyuşturucu kullanan aileler bize gelsin…

Gelin biz gazeteciler belediye olarak bir birim oluşturalım, bu birimi aileleri kabul edelim,
deşifre etmeden bu ailelere yardım edelim, onları topluma kazandıralım. Yol yapılır, asfalt yapılır, Savcı Sayan yapmazsa başkası yapar ama insan hayatını kurtarmamız lazım, onları bu dünya da da öbür dünya da da mükafatlandıralım.

Arkadaşlar meselenin bir köşe yazısı olmadığını, gazeteye bir manşet olma davası olmadığını hep birlikte anlayalım Ağrı’yı kurtaralım..

Haberin devamı gelecek

Özel Haber: Gönül Özkılıç

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.