DOLAR 32,3825 0.19%
EURO 35,0667 -0.07%
ALTIN 2.324,920,25
BITCOIN 2267552-1,86%
Ağrı

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

”Rektör Karabulut ”Eğitime Gönül Veren Bir Nefer ”O”

”Rektör Karabulut ”Eğitime Gönül Veren Bir Nefer ”O”

ABONE OL
16:51 | 16 Ağustos 2019 16:51
”Rektör Karabulut ”Eğitime Gönül Veren Bir Nefer ”O”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Bilimin Sevgi İle Bütünleştiği Üniversite” denildiğinde, akla ilk gelen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olduğunu  %92 doluluk oranına bakınca çok rahat görebiliyoruz.

Huzur kenti Ağrı’nın, huzurlu saygın üniversitesi AİÇÜ son iki yılda hızla ve güvenle büyümeye devam ediyor.

2017  yılı Ocak ayında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip  Erdoğan tarafından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine Rektör olarak atanan Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut’un atanması ile üniversitemiz  çok hızlı gelişip büyümeye başladı, 20 ay gibi kısa bir süreçte Sayın Karabulut’un üstün emek ve gayretleri, tüm bilgi birikimleri ile öğrencilere yaklaşımı, onları gelecekleri için  daha donanımlı yetişmeleri, çok daha ileri teknolojiden faydalanmalarını sağlayacak gereksinimleri kendilerine sunması, sadece eğitim öğrenim sürecinde değil,mezun verdiği öğrencileri ile bağlarını koparmayan ender üniversitelerden biri olmuştur.

Türkiye’de  tercih edilen üniversiteler  arasında  ön sıralarda yer alması,eğitim öğrenimde en son teknolojiyle yarışır konumda olan AİÇÜ , Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un  ”AİÇÜ  Bilimin Sevgi İle Bütünleştiği Üniversite” olacak sloganının ne kadar yerinde olduğu ve bunun gerçekleştiğini görüyoruz.

Huzur kenti  Ağrı’da, huzurlu, bilginin sevgiyle kaynaştığı, bütünleştiği AİÇÜ’de eğitim gören öğrenciler bence çok şanslılar, burada yurt sıkıntıları yok, Ağrı batı illerine göre daha ucuz bir kent, her şeyden önce, sevgi ve bilgi pınarı olan bir rektörleri var…

AÇİÜ’de öğrenci doluluk oranı artarken, Akademisyen sayısı olarak yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede 2008 yılında 100 iken şuan sayının 446 , Akademisyenlerin unvan olarak dağılımı Profesör 18, Doçent 31, Dr. Öğr. Üyesi.134, Öğretim Görevlisi.135 ve Araştırma Görevlisi 128  olmuştur…

Dünyanın önemli üniversiteleri ile ikili protokol yapan AİÇÜ,  gelişmede, eğitimde hız kesmiyor, eğitimin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de ismini duyurmaya devam ediyor, özellikle Bedensel Engelli, Zihinsel Engelli ve Down Sendromlu çocuklar için yüzme eğitimi vermesi ,Türkiye çapında yarışmalarda yer almalarını sağlaması onlara ayrı bir öz güven ve değer katmıştır. Ayrıca çocuklar İçin İlk kez Yaz Spor Okulu açılmıştır. Yüzme, Voleybol, Kort Tenis, Basketbol ve futbol branşlarıda açan AİÇÜ, Öğrenciler için Yaşam Merkezi binasınında en kısa süreçte tamamlanarak hizmete sunacaktır.

Sayın Rektör Karabulut’un değerli hizmetlerini saymakla bitiremeyiz, Ağrı’nın, üniversitemizle  kaynaşması bir olması yıllar önce hayal edilemez  bir rüya idi, ilimiz artık AİÇÜ  adıyla anılıyor olması kadar daha büyük bir gurur nasıl yaşanır? Bunu başaran değerli Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’ta, Ağrı halkı adına  sonsuz şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum, hocam yolunuz açık olsun, Allah yar ve yardımcınız ,başarılarınız daim olsun inşallah….

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.