DOLAR 32,3398 0.17%
EURO 35,2124 0.06%
ALTIN 2.246,350,14
BITCOIN 2124680-2,79%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Recep Tayyip Erdoğan: “Bayram tatili 9 gün oldu”

Recep Tayyip Erdoğan: “Bayram tatili 9 gün oldu”

ABONE OL
12:27 | 07 Haziran 2023 12:27
Recep Tayyip Erdoğan: “Bayram tatili 9 gün oldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 4 saat süren ilk toplantısını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapılan toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram tatilinin 9 gün süreceğini açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda, “Seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. 28 Mayıs tarihi itibarıyla Türk demokrasisini dünyada referans alınan bir konuma yükselten herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Süreci suhuletle tamamladık, 17. seçim zaferini kazandık. Seçimin siyasi olarak kazananları bellidir. Ama bu seçimi tüm Türkiye kazanmıştır. 85 milyonun her bir ferdi kazanmıştır. Birliğimize, hedeflerimize kastedenler dışında seçimlerin kaybedeni yoktur. Sandıklar kapandıktan sonra eğer önümüze bakabiliyorsak bizim bileğimizi kimse bükemez. Zor zamanlarda da desteklerini hissettiğimiz dostlara minnettarlığımızı ifade ediyorum.

Her seçimden sonra işimize, gücümüze, esas gündemimize geri döndük. Biz her birlikte Türkiye’yiz. Biz yurt dışındaki kardeşlerimizle birlikte 100 milyonluk büyük bir aileyiz. Türkiye Yüzyılı’nı hep beraber inşa edeceğiz.

Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Törenine yurt dışından katılım olması bizi gururlandırdı. Ülkemizde yerleşik büyükelçiler de törene ilgi gösterdi. Töreni müteakiben yurt dışından gelen dostlarımızda akşam yemeğinde hasbihal ettik. Gösterdikleri bu kadirşinaslıklarının unutulmayacağını bilmelerini isterim. Yurt içinden törene katılan vatandaşlarıma da şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin tüm güzelliklerini o gün orada müşahede ettik.

Muhalefetin hatalarından ders alarak özellikle vatanımızın bekası, milletimizin istikbaline dair konularda daha hassas davranmasını daha Türkiye eksenli bir yaklaşım benimsemelerini ümit ediyoruz.

Adaletten sapmayacak kuşatıcı bir tavırla çalışmayı sürdüreceğiz. Partimizi politikamızı yenilerken ruh kökümüzden asla kopmadık. Bulunduğumuz görevlerin hepsini bir bayrak yarışı olarak gördük.

Önceki dönem bakanlarımızın Covid-19 sürecindeki zorlukların aşılması ve 6 Şubat sürecindeki sergiledikleri çabaları takdire şayandır. Milletimize yaptıkları hizmetler unutulmayacaktır. Eski arkadaşlarımızın birikimi ve yeni arkadaşlarımızın heyecanı ile Türkiye Yüzyılı’nı inşa edeceğiz. Türkiye Yüzyılı evlatlarımıza bırakacağımız miras olacaktır.

Seçim dönemlerinde bol keseden boş vaat dağıtanlar gibi olmadık. Halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin takipçisi olacağız. İstikrar ve güvenle Türkiye yüzyılını inşa edeceğiz. Anayasa değişikliği teklifimizi Meclis’in takdirine sunacağız. İklim değişikliğiyle mücadele konusunda daha kararlı çalışmalar yürüteceğiz.

Depremzedeleri yeni yuvalarıyla buluşturacağız. Deprem bölgesindeki şehirlerimizi eskisinden daha canlı hale getireceğiz. Türk ekonomisini daha da güçlendireceğiz. Yatırım, ihracat, istihdam ve büyümeden taviz vermeyeceğiz. Fahiş fiyatları milettimizin gündeminden çıkarmakta kararlıyız. Enflasyonu nasıl daha önce tek haneli rakamlara indirdiysek inşallah aynısını yine başaracağız.

Ülkemize sığınan kardeşlerimizin duasını alarak anavatanlarına dönüşlerini teşvik edeceğiz.

Üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpada ise 7 bin 500 lira geçecektir.

Emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah bayram öncesi ödeyeceğiz. Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor.

Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Kabine üyeleri, toplantı öncesinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ata’nın mozalesine çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan ve bakanlar sonra Misak-i Milli Kulesi’ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri’ne yazan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aziz Atatürk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci döneminde yeni kabine üyelerimizle birlikte huzurunuzdayız. Bugün kabinemizin ilk toplantısını yaparak Türkiye Yüzyılı’nın inşası hedefiyle süratle yola çıkıyoruz.

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak kabinemizle birlikte tüm Türkiye’ye, 85 milyonun tamamına aşkla hizmet edeceğiz. Bizlere emanetiniz olan Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılına ulaşmanın heyecanını ve haklı gururunu yaşadığımız bu seneyi, inşallah şahlanış dönemimizin başlangıç noktası haline getireceğiz. Rabb’im bizleri milletimize karşı mahcup etmesin. Ruhun şad olsun.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.