DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074200-1,99%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Prof. Dr. Faruk Kaya’nın Beklenen ”Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi” Kitabı Çıktı

Prof. Dr. Faruk Kaya’nın Beklenen ”Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi” Kitabı Çıktı

ABONE OL
15:46 | 01 Şubat 2021 15:46
Prof. Dr. Faruk Kaya’nın Beklenen ”Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi” Kitabı Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Faruk Kaya 2020 yılının son günlerinde yayınlamış olduğu Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi kitabı ile kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

Ağrı’nın yetiştirmiş olduğu önemli değerlerden biri olan Prof. Dr. Faruk Kaya şehrimizin tanıtımı için her geçen gün büyük özveri ile çalışmalarına devam etmektedir. Değerli Kaya ile bundan birkaç ay önce yaptığımız röportajda şehrimizin tanıtımının yeterli düzeyde olmadığını, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtmişti. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Faruk Kaya 2020 yılının son günlerinde yayınlamış olduğu Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi kitabı ile kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

Prof. Dr. Faruk Kaya’nın kitabının çıkmasıyla beraber Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi inanç turizmi açısından ne kadar değerli bir konumda olduğu her kesim tarafından kabul göreceği şüphesizidir. Bu çalışma, Nuh’un Gemisinin Ağrı Dağı’nda olup olmadığına dair tartışmalara son verebilecek teferruatlı bilgileri ihtiva etmesinin yanı sıra akademik açıdan da büyük bir boşluğu doldurmaktadır. 152 sayfadan oluşan kitap, Bilgin Kültür Sanat Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Oldukça zengin bir kaynakçaya sahip olan kitapta yerli ve yabancı önemli bilim insanları tarafından hazırlanan çalışmaların kaynak olarak kullanıldığı görülmektedir. Önsöz’de Ağrı Dağı’na ilk çıkışın ne zaman olduğu ve Dünya’da kutsal bir dağ olmasının sebepleri açıklanmıştır.

Kitapta genel olarak Dağ oluşum süreçleri ve Dünya’da yer alan önemli dağlardan bahsedilmiştir. Akabinde ise farklı dinlerde dağların yeri ve önemi ele alınmıştır. Kuran-ı Kerim’den iktibas edilen ayetlerle dağların önemi üzerinde özellikle durulmuştur. Sadece inanç açısından değil, dağların turizm açısından önemli olduğu çeşitli örnekler ile açıklanmıştır. Daha sonra Dünya Basınında Nuh’un Gemisi, Ağrı Dağı Çevresinde Öne Çıkan Turistik Kaynaklar gibi önemli bilgiler içeren başlıklar altında bazı gözlem ve önerilere yer verilmiştir. Ağrı Dağı’nda Turizmin Geliştirilmesi İçin Neler Yapılabilir? ile Ağrı Dağı ve Çevresindeki Turizmi Farklı Noktalara Taşıyarak Marka Haline Getirmek İçin Belirlenecek Stratejiler ve Vizyoner Projeler Neler olabilir? başlıkları altında da Ağrı ve havalisinde inanç ile doğa turizmi açısından yapılabileceklerin detaylı bir dökümü mevcuttur.

Prof. Dr. Faruk Kaya’nın çalışması, bu ve benzeri çalışmalar için öncü olmasının yanı sıra AİÇÜ bünyesinde yapılacak lisansüstü çalışmaların da bu minvalde olmasına zemin hazırlayacağı

Kendisine büyük Ağrı ailesi adına teşekkür eder başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.