DOLAR 32,5385 0.1%
EURO 34,8289 0%
ALTIN 2.496,010,48
BITCOIN 20839411,02%
Ağrı
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Patnos’ta Hayvan Hastalıkları Eğitimi Programı Gerçekleştirildi

Patnos’ta Hayvan Hastalıkları Eğitimi Programı Gerçekleştirildi

ABONE OL
20:36 | 07 Ekim 2021 20:36
Patnos’ta Hayvan Hastalıkları Eğitimi Programı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlimiz Patnos İlçesi’nde Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi kapsamında Hayvan Hastalıkları Eğitimi Programı ve program kapsamında Malzeme Dağıtım Töreni düzenlendi. Törene Patnos Kaymakamı Sayın Yusuf CANKATAR, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman DEMİRDÖĞEN, İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Sayın Ferdi ÇELİK, İl Müdür Yardımcımız Zeki ÇELİK, İlçe Müdürlerimiz, Şube Müdürlerimiz ve üreticilerimiz katıldı. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finanse ettiği proje kapsamında üreticilerimize verilen eğitim sonrası çizme, tulum, eldiven, meme dezenfektanı ve ilaçlama sırt pompası dağıtıldı.

 

Hayvan hastalıkları eğitimi programı konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Patnos Kaymakamı Sayın Yusuf CANKATAR, ”Türkiye’de tarımsal üretimden ve çiftçilerimizin emeğinden yararlanmayan hiçbir hane yoktur. Bu sebeple gerek Patnos İlçemizde, gerek İlimizde gerek Ülkemizin çeşitli yerlerinde tarımsal üretimin, çiftçilerimizin ürettiği üründeki verimin arttırılmasının ve çiftçimizin kâra geçirilmesinin büyük önemi var.” diyerek DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızın, İlçe Müdürlüğümüz ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün katkılarıyla böyle güzel projelerimizin hazırlandığını ve yıl içerisinde çiftçilerimize gerekli desteklerin sağlanıyor olacağını söyledi. Bu projeyle birlikte  gerek yem bitkilerinin üretiminin arttırılmasında gerek hayvansal üretim veriminin arttırılmasında büyük katkılarının olacağına inandığını sözlerine ekleyerek bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlara teşekkür ettiğini belirtti.

 

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman DEMİRDÖĞEN projeye ilişkin, ”Bitkisel ve hayvansal üretim gibi özellikle tarım sektöründe bu bölgenin potansiyelinin yüksek olduğunu biliyoruz. Bu amaçla bu yıl içerisinde Ağrı’ya 7’si tarım sektöründe olmak üzere 9 proje ve 4.5 milyonluk destek sağlamış olduk. Bu projelerden 2 tanesi Patnos İlçesinde uygulanıyor. Başarılı uygulamalarından dolayı İlçe Müdürümüzü tebrik ederim. Kurumlar arası bu tür ilişkiler olmasa bu tür projelerin başarıya ulaşması çok zor. İlimizden ve İlçelerimizden gelecek projeler ile 2022 yılında da destek vermeye devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.

 

İl Müdürü Vekili Sayın Ferdi ÇELİK de konuyla alakalı açıklamalarda bulunarak, ” DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduğumuz ve 2021 yılında uygulamaya konulan 4 projemizden 2’si Patnos İlçemizde uygulanmaktadır. Bu projelerden biri Yem Bitkileri Üretimlerinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında 50 üreticimize 12 ton Macar Fiğ ve 8 ton Tritikale tohumu dağıtılarak, toplamda 100 ha alanda 20 ton tohum toprakla buluşmuştur. Yine DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığınca desteklenen Hayvan Hastalıkları Eğitim Projesi kapsamında 900 üreticimize 3 ay içerisinde dönemler halinde eğitim çalışmaları yapılacak olup, eğitime katılımı gerçekleşen 900 üreticimize Tulum, Çizme, Eldiven, Dezenfektan, İlaçlama Pompası ve Hayvan Hastalıkları ile ilgili ekipmanlar dağıtılacaktır.” Dedi. Yapılacak olan bu eğitimlerle modern hayvancılık konusunda yeni teknolojiler çiftçilere anlatılarak daha bilinçli bir hayvancılığın yapılması amaçlandığını belirten Çelik, proje kapsamında yapılacak eğitimlerin ve desteklemelerin çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni etti. Üreticilere bereketli kazançlar dileyen müdür vekili programa teşriflerinden dolayı herkese teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.