DOLAR 32,5887 0.34%
EURO 34,8506 0.32%
ALTIN 2.493,420,38
BITCOIN 21171904,60%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Oy ver ama Aday Olma!

Oy ver ama Aday Olma!

ABONE OL
11:43 | 01 Mart 2019 11:43
Oy ver ama Aday Olma!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Bütün siyasilerin düştüğü hataya Taner Söylemez’de düşmüş pek düşünmeden hesap kitap yapmadan bulduğunu zannettiği malzemeyle muhalefet yaparak Ak Partiyi ve Savcı Sayan’ı sıkıştırmaya çalışmış. Eminim ki bunu basın kimliğinden ziyade siyasi kimliğiyle yapmıştır. Aday refleksi ile düşünmesi hata yapmasına sebep olmuş. Normal şartlarda Taner Söylemez’in düşeceği hata değil bu. Ama seçim zamanlarında adaylar buldukları fırsatları değerlendirmeye çalışır.

Herkesin iyi anlaması gereken bir durum var oda Savcı Sayan’ın diğer siyasetçi profillerinden farklı olduğu gerçeği. Atılan bir tweet, yapılan bir haberle etekleri tutuşacak bir siyasetçi değil. İyisinide kötüsünüde tüm Türkiye’nin önünde yaşamış, gizlisi saklısı olmayan biri. O yüzdendir ki rahat ve kendinden emin. Bu durum bazılarını çıldırtıyor olabilir ama bence Sayan’ın en büyük avantajı bu. 1 Gb internet paketiyle kimseyi esir alamazsın.

Yine Taner Söylemez’in yazısında dediği gibi Ak Partide eksen kayması falan yok aksine bence normalleşme ve öze dönme yaşanıyor. Bazıları Ak Partinin 81 ilin tamamında yarışa ortak olan tek parti olduğu gerçeğini unutarak, (ittifak gereği aday göstermediği yerler hariç)  Ak Partinin bölgelere göre uyguladığı aday politikalarını yanlışmış gibi gösterip bir iç kaos yaratma çabası içindeler. Soruyorum sizlere, eğer Ak Parti toplumun her kesimine hitap eden bir parti olmasaydı bunca yıl iktidarda kala bilir miydi. Yada Hdp lilere, Chp lilere bana oy ver ama benden aday olamazsın demesi ne kadar etik olurdu. Hdp ile Hdp ye oy vermiş biri arasında dağlar kadar fark vardır Hdp li birinin Ak Partiye oy vermesi yada aday olması Ak Partinin Hdp lileştiği anlamına gelmez, bu durumu tüm partilerde görmek mümkün. Bunun daha radikal örneklerine diğer partilerde de rastlamak mümkün. Ak Parti bir bölge partisi değildir, gücünü diğer partiler gibi belli bölgelerden almıyor. İnanan inanmayan, sağcısı solcusu, genci yaşlısı, kadını erkeği, Yurtseveri Vatanseveri ile Ak Parti bir Türkiye partisidir, bir şemsiyedir. Kurulduğu günden beri bu durum Ak Partide böyledir.

Şayet Taner Söylemez’in yazdığı gibi düşünen Ak Partililer varsa onlara diyeceğim tek şey Partinizi yeterince tanımamışsınız. Orhan Miroğlu, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Cemal Kaya, Fatma Salman, Naci Aslan Bu Partiye hizmet etmiş ve etmeye devam eden kişiler bunların emeğini hiç kimse görmezlikten gelemez. Bu politik suikastlere ve sözlere hiç kimsenin itibar etmemesi lazım. Mesele Türkiye meselesidir.

Yine Taner Söylemez’in yazısında dediği Ağrı diken üstünden yaşayacak cümlesi tam anlamıyla bir ters algı. Bana kalırsa Ak Partinin ve Savcı Sayan’ın kazanması Ağrıya kabus yaşatmak isteyenlerin ve bilgisayar başında her tarafı dizayn etmeye çalışanların sonu olacak. Yani diken olmaya çalışanlar kaybedecek.

Savcı Sayan’ın yaptığı ve yapmaya çalıştığı  şey geçmiş dönemlerde bazı Ak Partili yöneticilerin yaptığı hataları telafi etme çabasından başka bir şey değildir. Çünkü Hdp li diye eleştirdiklerinin çoğu daha önce Ak Partiden gidenler. Öyle olmasa bile Hdp ye oy vermiş biri ömrü billah yasaklanacakmı. Yanlışş.

Ha bide unutmadan Ak Partinin encümen listesinin Ak partililerden çok başka bir partinin adayını endişelendirmesi de başlı başına enteresan. Buradan yola çıkarak mantıken işler yolunda gidiyor diye biliriz, ama gidilmese gereken daha çok yol var !!!

Taner başkan seni sevdiğimi, saydığımı bilirsin, alırsan bir önerim var. Geriye kalan 30 günde doğru yerden yakala.-AĞRI

Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.