DOLAR 32,3698 0.15%
EURO 34,9870 -0.32%
ALTIN 2.324,340,22
BITCOIN 22911502,09%
Ağrı

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Orta gelirli vatandaşlar  için de TOKİ’den uygun fiyatlı yeni sosyal konut projesi geliyor!

Orta gelirli vatandaşlar için de TOKİ’den uygun fiyatlı yeni sosyal konut projesi geliyor!

ABONE OL
13:33 | 27 Eylül 2022 13:33
Orta gelirli vatandaşlar  için de TOKİ’den uygun fiyatlı yeni sosyal konut projesi geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ Sosyal Konut Projesi’nin ardından orta gelir grubu için de yeni konut kampanyasının yapılacağı duyuruldu.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Orta gelir grubu için de konut kampanyası yapılacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın detaylarını duyuracağız.” ifadelerini kullandı.

Daha önce Emlak Konut Kampanyası olarak açıklanan orta gelir grubu sosyal konut kampanyasında kapsam genişliyor. Bakan Kurum, “GYODER’le, İNDER’le, Türkiye Müteahhitler Birliği ile, Anadolu’da diğer müteahhitlerle görüşüyoruz. Bunun kapsamını genişleteceğiz” dedi.

Şu anda vade, peşinat ve indirim konusunda oranların netleşmediğini belirten Bakan Kurum, “Bu konuda çalışıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı konusunda işin finansmanı ve kredi faizi üzerinde değerlendirmeler yapıyoruz.” diye konuştu.

2020 yılındaki kampanyada kamu bankaları düşük faizli kredi ile destek vermişti. Yine benzer bir düşük faizli konut kampanyasının gelmesi bekleniyor.

Konut piyasasında fiyatların geri geldiğini ifade eden Bakan Kurum, “Konut almak için iyi bir zaman. Açıkçası piyasayı yönlendiriyoruz. Konut fiyatlarının yükselmesi durdu. İnşaatı devam edenler mecburen konutlarını satmak zorundalar.” dedi. TOKİ Sosyal Konut Projesi ile piyasanın regüle edildiğinin altını çizen Bakan Kurum, projeye yaklaşık 5 milyon başvuru yapıldığını belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.