DOLAR 32,3421 0.18%
EURO 35,2153 0.04%
ALTIN 2.246,960,17
BITCOIN 2119673-3,31%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Onlar Konuşur SAVCI SAYAN Yapar Beton Yollara Vatandaştan Büyük İlgi

Onlar Konuşur SAVCI SAYAN Yapar Beton Yollara Vatandaştan Büyük İlgi

ABONE OL
21:29 | 20 Ekim 2020 21:29
Onlar Konuşur SAVCI SAYAN Yapar Beton Yollara Vatandaştan Büyük İlgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın, Ağrı’da başlattığı  Beton Yollar Projesi şimdiden ses getirmeye başladı.

Doğu Anadolu Bölgesinde bir ilke imza atan Başkan Sayan, Ağrı’nın ağır kış koşullarına dayanıklı olmayan ve devamlı bozulan asfalt yolların yerine cadde ve sokakları Beton Yollara çevirme projesi, hem Ağrı’da hem de çevre illerde merak uyandırdı, ses getirdi…Çözüm odaklı çalışan Başkan Sayan yeni projeyle ilgili: Ağrı’mız, vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layık, her zaman söyledim ve söyleyeceğim Ağrı Doğu’nun parlayan yıldızı olacak, vatandaşlarımdan istediğim sadece biraz sabır. Türkiye çapında bakın, inceleyin hangi iller BETON YOLLARI kullanıyor, hele hele Doğu’da,  BETON YOL kullanan bir il olarak Ağrı’mız bir ilk olacak. Şunu kesinlikle dile getiriyorum Ağrı için her şeyin en iyisini istiyorum ve yapacağız inşallah.

Bilindiği gibi, daha önce  belediyemizin maddi imkanları çar çur edilmiş, yatırım yapılmamış, ilimizi yeniden inşa etmeye çalışıyoruz, bu tabi ki zaman alacak ”keşke elimde sihirli bir değnek olsaydı” O zaman ilimizin ihtiyaçlarını gidermek hiçte zor olmazdı…Biliyorum vatandaşlarımız sabırsızlanıyor, haklılar yıllardır hizmet bekliyorlar, ben onlara verdiğim sözlerin arkasındayım, hepsi gerçekleşecek lütfen biraz sabır.. Bakın her yıl asfalt yenilemek belediyemize büyük bir yük getirir, biz şimdi yollarımızı BETON YOLLARA çeviriyoruz, Beton Yolların avantajları  saymakla bitmez, ilk başta, asfalta göre maliyeti daha düşük, hem daha dayanıklı, hem de her yıl bozulmayacak ve bizde yolları yenilemek zorunda kalmayacağız, oraya yapacağımız harcamayı Ağrı’nın başka bir ihtiyacına kullanacağız..İnşallah Ağrı’mız için güzel hizmetlerle vatandaşlarımızın yüzünü güldüreceğiz, sıkıntılarını gidereceğiz onlardan sadece sabır istiyorum, güzel yarınla Ağrı’ya hiç uzak değil, ifadelerini kullandı..

Bizlerde BETON YOLLARLA ilgili yaptığımız araştırmayı buradan sizlerle paylaşıyoruz, Ağrı’mız için hayırlı olsun

Beton Yollar Asfalta Göre Uzun Ömürlüdür

Beton Yollar, Asfalt Yollara Göre Mevsimsel Hasara Uğramaz

Beton Yolun İlk Yapım Maliyeti Asfalttan Düşüktür

Beton Yolların Taşıma Gücü Yüksektir

Beton Yollar Her Mevsimde ve Her Koşulda Yapılabilir

Beton Yollar Açık Renkte Olduğundan Gece Görüşünü Kolaylaştırır

Beton Yollar, Asfalt Yollara Göre Mevsimsel Hasara Uğramaz

Betonun dayanıklılığının en çok önem kazandığı mevsim kış aylarıdır. Asfalt yolların % 61’i ağır kış koşullarında bozulmaktadır. Aynı koşullarda betonun bozulma oranı en fazla % 5.5’tir.

Beton Yollar Uzun Ömürlüdür
Beton kaplamanın en önemli üstünlüğü uzun hizmet ömrü ve üstün dayanıklılığıdır,beton yolların servis ömürleri en az 20-25 yıl civarında olurken kaliteli asfalt yollarda 6-14 yıl olmaktadır.

Beton Yolun İlk Yapım Maliyeti Asfalttan Düşüktür
Yaptığımız araştırmada ülkemizde beton yol yapım maliyetinin sanılanın aksine asfalta göre daha ucuz olduğu da ortaya çıkmıştır.İlk yapım maliyetleri karşılaştırıldığında kaliteli bir asfalt yolun araç yoğunluğuna göre kilometre maliyeti 436 – 622 milyar TL arasında değişmektedir. Yolun beton yol olarak inşa edilmesi halinde ise kilometre maliyetleri 369 – 570 milyar TL arasında değişmektedir. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın kriterlerine göre yapılan bu maliyet hesapları beton yolun asfalt yola göre % 20 – 30 arasında daha ucuz olacağını göstermektedir.

Beton Yolların Taşıma Gücü Yüksektir
Beton yol, üzerine gelen yükleri asfalta göre çok daha geniş bir alana yaydığından çökme olmaz. Zemin kötü olsa dahi asfalta nispeten hasar oluşmaz, araç trafiğini hasarsız taşır.

Beton Yollar Her Mevsimde ve Her Koşulda Yapılabilir
Asfalt uygulaması düşük sıcaklıkta ve yağışlı havalarda yapılamadığından, yapım ve onarım mevsimi kısadır. Beton yol ise asfaltın aksine ıslak zemin de dahil olmak üzere, hemen her iklim koşulunda yapılır. Asfalt kaplamaların belirli bir sıcaklıkta dökülmesi ve silindirle sıkıştırılması gerekmektedir. Beton kaplamalar ise vibratörlerle sıkıştırılmakta olup, ısı kaybı gibi bir sorun söz konusu değildir.

% 100 Yerli Malzeme ile Yapılır
Beton yollar, Türkiye’nin kendi kaynaklarından yapılır. Bugün Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış 39 çimento fabrikası ve 568 adet beton tesisi bulunmasına rağmen, asfalt (bitüm) temin edilen yalnızca 5 adet rafineri bulunmaktadır. Kullanılan asfaltın önemli bir kısmı ise ithal edilmektedir.

* Beton Yolda Kullanılan Malzemeler Petrol Türevi Olmadığından Çevre Kirliliğine Yol Açmaz
* Yüzey Sürtünme Katsayısı Asfalta Göre Daha Fazla Olduğundan Beton Yollarda Fren Mesafesi Kısadır
* Esnek Olan Asfalta Ağır Taşıtların Araç Lastikleri Gömüldüğünden (dönmeye karşı asfaltta direnç fazladır) Daha Fazla Yakıt Tüketilir.

Kaynak: http://www.dexigner.com/tasarim_haberleri/5371.html

Özel Haber:Gönül Özkılıç

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.