DOLAR 32,5811 0.04%
EURO 34,9372 0.08%
ALTIN 2.430,710,05
BITCOIN 2164480-0,50%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ön yargı ”Ağrı’ya, fayda değil, zarar getirir”

Ön yargı ”Ağrı’ya, fayda değil, zarar getirir”

ABONE OL
12:51 | 19 Ekim 2020 12:51
Ön yargı ”Ağrı’ya, fayda değil, zarar getirir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsanoğlu ön yargılarını bıraksa hayat daha güzel bir hale gelecek, yazıma neden mi böyle başladım değerli dostlar?
Konu Ağrı, yani kadim şehrimiz olunca, on kere düşünüp bir kere söyleyelim derim,her sözümüzü sabır süzgecinden geçirelim, kendimizi bizlere hizmet etmek için yola çıkmış insanların yerine koyalım onları üzmeyelim, şevklerini kırmayalım derim.

85 yıldır ilimizin biriken sorunları hemen çözülsün rahata kavuşalım istiyoruz,
inanın bunu sadece bazıları değil, bu şehirde yaşayan herkes istiyor ama keşke öyle kolay olsaydı.

Başkan Sayan ilimize gelinceye kadar hepimizin ne kadar umutsuz, karamsar olduğumuzu bir kez daha hatırlayalım.
Başkan Sayan’la birlikte yakaladığımız umudu çarçur etmeyelim,Savcı Sayan ve ekibinin çalışmalarına destek vermek hepimizin daha rahat, huzurlu ve kalkınmış bir ilde yaşamasına büyük bir katkı sağlayacaktır.

Ağrı’nın hizmetkarıyım, doğduğum topraklara hizmet etmek için varım diyen,donanımlı,   tecrübeli, hizmet aşkıyla ilimize gelen (isteseydi; çok rahat, Sayın Cumhurbaşkanımıza hayır diyebilirdi)ve Türkiye’de pek çok ilin keşke bizlerin başkanı olsa diye özendiği,
bir belediye başkanı Savcı Sayan ve arkasında ona tam destek veren; Türkiye’nin Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider ve bakanları var.

Bakın, Ağrı’ya geldiğinden beri Ağrı’nın adı Türkiye’de Savcı Sayan ve onun ilimize kazandırdığı ilklerle anılıyor, hatırlayacağınız gibi seçimlerden hemen sonra, Ağrılı bir belediye başkanı olarak, (TBB) Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlık Seçiminde, yönetim kurulu üyeliğine seçilerek ilimizi onurlandırmıştır. Bunlar daha başlangıçtır, Sayan’ın çok daha fazlasını bizlere vereceğinden hiç kuşkum yok.

İlimize gelecek yeni sermayelerle önümüzdeki en kısa süreçte işsizliği hızla bitireceğini,
daha rahat,daha huzurlu,daha rahat bir yaşam içinde olacağımızı hep birlikte yaşayıp göreceğiz, işsizlik azaldıkça esnafın kazancı artacak,refah düzeyi artacak ilimiz her koşulda gelişecek ve zenginleşecektir.

Başkan Sayan’la birlikte Ağrıya sermayelerin gelmeye başladığını görüyoruz,Tekstil Kente gelen yeni firmalar bunun en güzel örneği, Vali Elban’ın başlattığı projeyi devralan Sayan, buraya yatımcıları çekmeye başladı,bunun sadece Tekstil Kentle sınırlı kalmayacağı hepimizce malum, Savcı Sayan’ın projelerini biliyoruz,tüm bu projelerin alt yapısı oluşturulmadan hayat geçmesinin mümkün olmadığını da biliyoruz, hepsinin belirli bir süreye ve emeğe ihtiyacı var.

Ön yargılı davranıp bizlere hizmet için çırpınan insanlarının şevkini kırmayalım değerli dostlar, Başkan Sayan Belediye Başkanı olduğu günden bugüne kadar yapılan, yazılan, söylenen gizli, saklı eleştiriler, ön yargılar ile ne Başkan Sayan’a ne de onun atadığı yardımcısı Ahmet Tunç’a, ekibine olumlu hiç bir katkımız olmaz,  bu alacağımız hizmetlerede  hız kazandırmaz, bilhassa hepimizi üzer.

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, sevmiyoruz diye de, atanmış bir belediye başkan yardımcısını ön yargılarla yerden yere vurmak bence haksızlık ve günahtır,hangimiz Başkan Yardımcısı Ahmet Tunç’u ne kadar iyi tanıyoruz da, Ağrı’ya yapacağı hizmetlere daha şimdiden yıkıcı eleştiriler getiriyoruz, kendisini yakinen tanımayan kaç kişi gidip sohbet etti?Tanımak istedi, kaç kişi bilgisi ve görev kapasitesi ile ilgili bilgi ve görüşe sahip?

Savcı Sayan gibi, engin siyasi tecrübe ve birikime sahip bir adam, ilimize hizmet edeceğinden şüphe duyacağı birini ya da birilerini göreve getirir mi?

Bence tabi ki asla, bakın başkan yardımcısı Ahmet Tunç’un böyle bir pozisyona maddi olarak hiç ihtiyacı yok, kendisinin Ankara’da kurulu bir düzeni ve hayatını çok rahat idame ettirecek işleri ve huzuru varken, Başkan Sayan’a olan vefası nedeniyle bu pozisyonu kabul ettiğini acaba kaç kişi biliyor, ailesini, çoluk çocuğunu, düzenini Ankara’da bırakıp buraya gelerek seçim süreci boyunca, hiç bir beklentisi olmadan Savcı Sayan’a tam desteğini veren onu bir an olsun yalnız bırakmayan, herkese nasip olmayan, vefalı bir dost Ahmet Tunç.

31 Mart’tan sonra başkan yardımcılığına atanan Tunç,burada da o vefası göstererek görevini en iyi şekilde yapmak için; sabah 08:00’den gecenin çok geç saatlerine kadar, Ağrı için, bizler için var gücüyle çalıştığını ne kadar insan biliyor merak ediyorum, merak ettiğim en önemli  şeyde, tanımadığımız biri hakkında nasıl ön yargılı olduğumuzdur, değerli dostlar diyorum ki; ”ön yargılarımız yıkalım, tanımadığımız insanları eleştireceğimize onları tanımaya çalışalım” köstek olacağımıza destek olalım…

Kalın sağlıcakla

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.