DOLAR 32,5962 0.36%
EURO 34,7827 0.03%
ALTIN 2.496,290,49
BITCOIN 20363021,72%
Ağrı
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC’DEN Didem Aslan Yılmaz’a Kınama

OGC’DEN Didem Aslan Yılmaz’a Kınama

ABONE OL
13:11 | 25 Ağustos 2021 13:11
OGC’DEN Didem Aslan Yılmaz’a Kınama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat AYDIN, televizyon sunucusu Didem Arslan Yılmaz’ı programına telefonla bağlanan konuğun Kürtçe konuşmasını keserek “Burası Türkiye Cumhuriyeti” ifadelerini  kullanarak ayrımcılık yaptığı  nedeniyle bir kınama mesajı yayımladı.

Televizyon sunucusu Didem Arslan Yılmaz, dün  canlı yayında  “Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme” programına telefonla bağlanan konuğun Kürtçe konuşmasını keserek “Burası Türkiye Cumhuriyeti” ifadelerini kullanmıştı.

Kendisini konuşulan dili anlamadığını ifade ederek savunan Didem Aslan’ın ayrımcılık yaptığı için şiddetle kınıyoruz. konuşulan dili anlamıyorsanız programa konuk olarak almayacak, aldıysanız da o dili tercüme edecek tercümanları hazır edeceksiniz. Bunların hiç birini yapamıyorsanız   kırmadan, incitmeden, aşağılamadan konuğunuzu uyaracaksınız… Kürtçe anlamıyorsanız , insanlıktan anlayın…

Didem Yılmaz Aslan, ayrımcılık yapmış olmanız nedeniyle sizi şiddetle kınıyoruz;  bu ülkenin vatandaşı olmaktan, aynı bayrak altında yaşamaktan gurur duyan, vatanımız için canını geçmişte olduğu gibi bugünde seve seve  veren, Kürt’ler,  Türk’ler kardeştir, hiç kimse aramıza nifak sokamaz bu böyle biline..

Sizi, yapmış olduğunuz ayrımcılıktan dolayı Kürt kardeşlerimizden derhal özür dilemeye davet ediyoruz…

Kürtçe doğu dili değildir… Rum Suresi 22. Ayet : O’nun kanıtlarından biri, gökleri ve yeri yaratması, dilimizin ve renk kalitesi iyi biri. Bunda bilenler için ibretler vardır. Her dil ve renktir…

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.