DOLAR 32,5896 0.35%
EURO 34,8578 0.34%
ALTIN 2.496,120,48
BITCOIN 21049791,65%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC’den Ağrı’da Pahallı Doğalgaza Tepki!

OGC’den Ağrı’da Pahallı Doğalgaza Tepki!

ABONE OL
15:45 | 27 Ocak 2020 15:45
OGC’den Ağrı’da Pahallı Doğalgaza Tepki!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Orta Doğu Gazeteciler Cemiyetinden Ağrı’da pahallı doğalgaza tepki

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat AYDIN, Ağrıda Türkiye’nin en pahallı doğalgazı tüketimiyle ilgili bir açıklamada bulundu.

Genel Başkan AYDIN, AKSA Doğalgaz yetkililerine seslenerek; Ağrı’da doğalgaz fiyatlarının makul seviyelere çekilmesini, vatandaşların bu karda kışta yüksek faturalarla daha fazla zor durumda bırakılmaması çağrısını yaptı.

Ağrı Türkiye’nin en pahallı doğalgazını tüketiyor, bu bizlere yapılan büyük bir haksızlık!

AYDIN; Ağrı bölgenin hatta Türkiye’nin en pahallı doğalgazını tükettiğini ifade ederken sözlerini şu ifadeleri ile sürdürdü; Ağrı’nın coğrafi konumu itibariyle çetin kış şartlarında ısınma sorunu gerçek anlamda sorun olmaya devam ediyor, Ağrı doğalgazla tanıştığında kimse Türkiye’nin en pahallı doğalgazı tüketeceğini tabi ki bilmiyordu.

Ağrı’da son 2-3 yılda doğalgaz abonesi olan vatandaşlar, kışın zor şartlarında ısınmaya çalışırken gelen yüksek faturalar nedeniyle evlerine tekrar sobalarını kurarak odun ve kömüre geri döndüler, AKSA tarafından vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecek bir fiyat ayarlaması olmazsa! Korkarım abonelerin çoğu tekrar soba kullanmaya geri dönecek, bu da öncelikle çevre kirliği ve sağlıklı yaşam yönünden hepimizin sorunu olacaktır.

Burada yapılması gereken tek şey;bu sorunu ya AKSA çözecek ya da devletimiz burada bizlere destek verecek. Bilindiği gibi Ağrı zaten işsizlikle boğuşan ve gelir düzeyi  en düşük iller arasında,doğalgaz bizim bir bir lüks oldu, bunu lüks olmaktan çıkarmak lazım.Bizim de en doğal hakkımız temiz bir çevre, sağlıklı ve konforlu bir yaşam. Ağrı halkının, ülkemizin diğer vatandaşlarından ne farkı var? Onlar rahat ederken bizler burada soba ve kömürle uğraşmak zorunda bırakılıyoruz.

Ağrı’nın, Türkiye’nin en pahallı doğalgazı kullanıyor olduğu defalarca basın  tarafından dile getirildi ama maalesef doğalgaz dağıtım şirketi tarafından vatandaşı sevindirecek bir değişiklik yapılmadı, tam tersine AKSA doğalgaz fiyatlarına zam yaparak adeta vatandaşların feryadını yok saydı, tekrar AKSA’ya sesleniyorum; vatandaşlarımızı yüksek doğalgaz faturaları ile mağdur etmeyin, dedi.-AĞRI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.