DOLAR 32,5577 0.04%
EURO 34,9394 0.19%
ALTIN 2.439,780,70
BITCOIN 2059815-4,15%
Ağrı
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC’den 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

OGC’den 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

ABONE OL
23:34 | 05 Haziran 2020 23:34
OGC’den 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat AYDIN, ”5 Haziran Dünya Çevre Günü”nedeniyle bir mesaj yayımladı, AYDIN mesajında:

”Bilindiği üzere 1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla, ”5 Haziran günü Dünya Çevre Günü” olarak kabul edildi.

Ülkemizde de 1978 yılından bu yana çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 5-11 Haziran tarihleri arası Çevre Koruma Haftası olarak kabul edilmiştir.

Çevrenin korunması ve geliştirilmesine dönük atılacak her adım insanlığın geleceği için büyük önem taşımaktadır. Bu vesile ile 5 Haziran Dünya Çevre Gününde de bu adımları atmak ve bu hedeflerin değerlendirmek ve birlikte hareket etmek adına önemli bir fırsattır.

Bilindiği üzere çevre, tüm canlılar için yaşamsal öneme sahiptir.

İnsanın ve canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için havaya, suya ve gıdaya ihtiyacı vardır. Her nerede olursak olalım havanın, suyun, toprağın, çevrenin kirlenmemesi ve kirletilmemesi için doğal kaynaklarımızı bilinçli kullanmayı, doğayla uyumlu yaşamayı öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Dolayısıyla, çevreye karşı duyarlı olmak ve korumak her hangi bir kurum veya kuruluşun değil tüm insanlığın ortak ödevi olmalıdır.
İnsanlığın ortak mirası olan tabiatı bilinçsizce kullanmayalım. Soluduğumuz havanın, içtiğimiz ve kullandığımız suların, yediğimiz gıdanın, bulunduğumuz yerin temiz olmasını, gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyorsak, çevremizi temiz tutalım.

Zira kaynaklarımızı korumak ve geliştirerek gelecek kuşaklara aktarmak ortak bir zorunluluktur.Tekrar ediyorum, çünkü çocuklarımıza bırakacak başka dünya yok. Unutmayalım ki, temiz bir çevre için her bireyin yapacağı mutlaka bir şeyler vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle,daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması umuduyla herkesin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.