DOLAR 32,3462 0.27%
EURO 35,1450 0.01%
ALTIN 2.312,381,54
BITCOIN 22908352,70%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC’den ”24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” Kutlama Mesajı

OGC’den ”24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” Kutlama Mesajı

ABONE OL
15:48 | 24 Temmuz 2021 15:48
OGC’den ”24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat AYDIN, basında sansürün kaldırılışının 112’nci yıldönümü, ”24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı, AYDIN, mesajında şu ifadelerine yer verdi:

”24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” basında sansürün kaldırılışının 112’nci yıl dönümünün yanı sıra basın bayramı olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde halen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ve 24 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayram olarak kutlanması Türkiye’de yazılı, görsel ve işitsel yayınların geldiği önemli konumu göstermektedir.

Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.

İlkeli, tarafsız ve sorumlu habercilik anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdüren basın mensuplarının, her türlü mevsim ve iklim şartlarında, gerektiğinde hayatlarını tehlikeye atarak, gece-gündüz demeden, zaman mefhumu gözetmeksizin mesleklerini en zor şartlar altında bile yapmaya çalışmaları son derece takdir edilmesi gereken bir durumdur.

Bu düşüncelerle, 24 Temmuz Basın Bayramını ve Basında Sansürün Kaldırılışının 112 yıl dönümünü kutlarken, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının bayramını kutluyor, her zaman iyi ve güzel haberlerle karşılaşmak ümidiyle başarılar diliyorum, dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.