DOLAR 32,5906 0.35%
EURO 34,8298 0.26%
ALTIN 2.495,680,47
BITCOIN 21047925,30%
Ağrı
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Nihat Aydın’ın ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ Mesajı

OGC Genel Başkanı Nihat Aydın’ın ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ Mesajı

ABONE OL
00:50 | 29 Ekim 2022 00:50
OGC Genel Başkanı Nihat Aydın’ın ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

OGC Genel Başkanı Aydın’ın duygularımı ifade ettiği mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlayan milletimizin vatan mücadelesinin büyük zaferle noktalanmasını takiben, Atatürk’ün, “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” dediği Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıldönümünü gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.

Milli egemenlik çatısı altında; ırk, din,dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan Cumhuriyet, milletin kendi egemenliğini kullandığı Devlet yapısıdır. Türk milleti olarak bu idareye çok büyük zorluklardan sonra kavuştuk. Vatan toprakları üzerinde oynanan iç ve dış tehditlere karşı omuz omuza vererek tarihin az şahit olduğu  bir Kurtuluş Savaşı başlatmış ve tarihimize yaraşır bir mücadele örneği vererek Cumhuriyeti kurduk.

Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ün hedef gösterdiği ‘muasır medeniyetler seviyesine ulaşma’ vizyonuna, her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmaya dün olduğu gibi bugünde devam edecektir.

Bu duygularla; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum.” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.