DOLAR 32,5086 -0.11%
EURO 34,9791 0.38%
ALTIN 2.429,340,27
BITCOIN 2069048-4,01%
Ağrı
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Nihat Aydın’dan Berat Kandili Kutlama Mesajı

OGC Genel Başkanı Nihat Aydın’dan Berat Kandili Kutlama Mesajı

ABONE OL
11:46 | 17 Mart 2022 11:46
OGC Genel Başkanı Nihat Aydın’dan Berat Kandili Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Aydın mesajında, “Mübarek 3 ayların tam ortasına denk gelen ve Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili, biz Müslümanlar için bir fırsat gecesi olarak yorumlanmalıdır.

Allah (c.c) un sonsuz kudreti, engin ilmi ve sayısız nimetler ile bizi yarattığı bu dünyada, Allah’ın verdiği nimetlere şükretmeli. Peygamber Efendimizin (s.a.v) de müjdelediği gibi hayırlı rızıklar, hayırlı ömürler ve hayırlı ölüm için bol dua etmeliyiz.

Peygamber Efendimizin (s.a.v) bu gece hakkında, ‘Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar `Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim’ buyurduğunu hatırlattı ve böylesi manevi derinliği olan bir gecenin farkında olarak dualarda buluşmalıyız, dileğini ifade etti.

Bu duygu ve düşüncelerle, sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve kardeşlik  duygularının  tüm insanların gönüllerinde olması dileğiyle, tüm İslam aleminin kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.