DOLAR 32,4782 0%
EURO 34,7296 0.01%
ALTIN 2.473,250,46
BITCOIN 1984371-4,43%
Ağrı
18°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Nihat Aydın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

OGC Genel Başkanı Nihat Aydın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

ABONE OL
10:10 | 18 Mart 2022 10:10
OGC Genel Başkanı Nihat Aydın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

OGC Genel Başkanı Aydın, günün anlam ve önemine uygun mesajında, “Çanakkale zaferi, tarih boyunca bağımsızlık ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen bu milletin, sarsılmaz inanç ve kararlılığının en güçlü işareti; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır.

Bundan tam 107 yıl önce 18 Mart 1915’de, Çanakkale’de verilen bu mücadele küllerinden yeniden doğan bir milletin miladı sayılmış, bu zaferle birlikte tarihin akışı değişmiştir. Oldukça ağır ve kısıtlı imkanlarla batının en güçlü ordularına karşı kazanılan ölüm-kalım savaşı neticesinde ulaşılan bu büyük gurur, esaret altında yaşayan milletlere de ilham kaynağı olmuştur. Her bir köşesinde ayrı bir kahramanlık hikâyesi bulunan ve Çanakkale’yi geçilmez kılarak verdikleri mücadeleyle düşmanlarının bile takdirini kazanmış olan ecdadımız ile ne kadar çok gurur duysak azdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünde, bu cennet vatanı bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve istiklali uğrunda kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde taht kuran aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” ifadelerine yer vererek duygularını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.