DOLAR 32,5203 -0.09%
EURO 34,7968 -0.21%
ALTIN 2.421,25-0,35
BITCOIN 2158499-0,12%
Ağrı
15°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’ın Kadir Gecesi Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’ın Kadir Gecesi Mesajı

ABONE OL
19:36 | 08 Mayıs 2021 19:36
OGC Genel Başkanı Aydın’ın Kadir Gecesi Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı- Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Kadir Gecesi münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı, Aydın mesajında şu ifadelerine yer verdi;

Cenab-ı Hakk’ın bin aydan daha hayırlı kıldığı ve tan yeri ağarana kadar bütün meleklerin yeryüzüne indiği, açılan ellerin geri çevrilmediği bu hayırlı gece tüm Müslümanlara, kıymetli hemşerilerime mübarek olsun.

Kadir Gecesinin kıymeti Kur’an-ı Kerim’de “Kadir Suresi”nde şöyle anlatılır;

“Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab’lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.”

”Mübarek gün ve geceler, Allah’ın kullarına hatalarından dönmeleri, tövbe ederek af dilemeleri, arınma ve bağışlanmaları için sunduğu büyük bir fırsattır. Bunlardan biri olan Kadir Gecesi ise, Allah’ın sonsuz kelamı ve insanlığın kurtuluş rehberi olan Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gecedir. Sevgili Peygamberimiz, bu geceyi, faziletine inanarak ve sevabını yalnızca Allah’tan umarak güzel amellerle geçirenlerin bağışlanacağı müjdesini vermiştir. Yüce Kitabımızda “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen ve bütün gün ve gecelerden üstün tutulan Kadir Gecesinde yapılan tüm dua ve tövbeler kabul edilmekte ve ilahi rahmet ve mağfiret her yere ulaşmaktadır.

Yeryüzünün esenlik ve selametle dolu olduğu böyle bir gece de, tüm kardeşlerimizin bu eşsiz fırsatın şuurunda olarak, bu gecenin feyiz ve bereketinden manen en iyi biçimde yararlanacağına inanıyorum.

Bu vesile ile sema kapılarının açılıp rahmetin sağanak olarak yağdığı bu kutlu gecede  ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, milletimizin huzur ve mutluluğuna vesile olmasını yüce Allah’tan diliyorum. Tüm İslam aleminin, değerli hemşerilerimin Kadir Gecesini kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti

Genel Başkan Nihat AYDIN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.