DOLAR 32,5387 0.15%
EURO 35,0103 -0.06%
ALTIN 2.437,230,05
BITCOIN 20985640,43%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

ABONE OL
23:36 | 23 Kasım 2020 23:36
OGC Genel Başkanı Aydın’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat AYDIN, 24 Kasım Öğretmenler Günü Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayımladı

Aydın mesajında; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği   24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır

Bir ülkenin en büyük hazinesi insan unsurudur. Öğretmenlerimizin en önemli görevi kendi kendine düşünebilen, yaratabilen, girişimci, yüksek nitelikli insanlar yetiştirmektedir. Başöğretmen Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir. Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur”.

Öğretmenlerimiz zor şartlarda çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Fedakâr öğretmenlerimizin, gelecek nesillerimizi yetiştirmek için gösterdikleri gayretleri takdir ediyor ve tüm milletimiz için ne denli değerli olduklarını bugün bir kez daha hatırlıyoruz.

Öğretmenler, çocukların yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olur, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel insani değerlere ulaşılmasını sağlar , öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, toplumsal geleceğimizin en büyük güvencesidir. Ülkemizin her noktasında, her kademede büyük bir özveri ile görev yürüten değerli öğretmenlerimiz, ulaştığımız seviyenin de mimarıdır. Bizler de: “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.” diyen Hz. Ali’nin anlayışıyla, eli öpülesi öğretmenlerimize sahip çıkmalı, gerekli her türlü desteği vermeliyiz.

En zor şartlarda, Anadolu’nun en ücra köşesindeki insanımıza ulaşarak, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi dünyada saygın bir konuma ulaştırma gayreti içerisinde olan kıymetli, cefakar, vefakar öğretmenlerimize bu vesileyle bir kez daha sonsuz hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimizin bu anlamlı günde en içten duygularımla öğretmenler gününü kutluyor, görevi başında şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, yıllarca hizmet ettikten sonra emekliye ayrılmış öğretmenlerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat, mesleklerine devam eden öğretmenlerimize başarı ve mutluluklar diler, sevgi ve saygılar sunarım.

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti

Genel Başkan Nihat Aydın

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.