DOLAR 32,5739 0.1%
EURO 35,0131 0.49%
ALTIN 2.431,750,37
BITCOIN 2084184-3,93%
Ağrı
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’dan Muhtarlar Günü Kutlama Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’dan Muhtarlar Günü Kutlama Mesajı

ABONE OL
09:23 | 19 Ekim 2021 09:23
OGC Genel Başkanı Aydın’dan Muhtarlar Günü Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat AYDIN, 19 Ekim Muhtarlar Günü Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayımlayarak bütün muhtarların gününü tebrik etti.

 

OGC Genel Başkanı Aydın tebrik mesajında; “Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, ilk olarak 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır. Bu doğrultuda 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kabul edilmiş ve 19 Ekim 2015 ten itibaren kutlanmaya başlanmıştır.

 

1829 yılından bu yana Muhtarlarımız, bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

 

Vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla olan ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, seçimle iş başına gelmiş, kamu yönetim zincirinin ilk halkası muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında olmazsa olmaz bir öneme sahip olup, mahallelerimizde devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır.

 

Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olarak, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği konumunda olan muhtarlık müessesesi, insan ve hizmet odaklı anlayışın icrasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkımızın her zaman yanında ve hizmetindedir.

 

Mevcut her türlü sorunun çözümünde ve taleplerin yerine getirilmesinde açık kapı olan, vatandaşın derdiyle dertlenen, Devlet-millet bütünleşmesinin tesisinde önemli bir role sahip olan muhtarlarımız, yaptıkları bu fedakâr çalışmalarla her türlü takdiri hak etmektedirler.

 

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti olarak böylesine önemli bir görevi üstlenen, demokrasimizin temel taşı, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkarı muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.” Diyerek duygularını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.