DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2074828-1,51%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’dan, Mehmet Akif Ersoy’un Ölüm Yıldönümü Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’dan, Mehmet Akif Ersoy’un Ölüm Yıldönümü Mesajı

ABONE OL
15:37 | 27 Aralık 2022 15:37
OGC Genel Başkanı Aydın’dan, Mehmet Akif Ersoy’un Ölüm Yıldönümü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Mehmet Akif Ersoy’un vefatının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

OGC Genel Başkanı Aydın mesajında, “İstiklal ve istikbal mücadelemizin manevi lideri Mehmet Akif Ersoy’un vefat edişinin 86. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Büyük bir fedakarlık ve mücadele sonrasında kazandığımız İstiklal Savaşımızı muhteşem mısralarla ebedileştiren fikir ve eylem adamı Mehmet Akif, milletin ruhunu ve Anadolu coğrafyasının özünü yansıtan İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil, akleden selim kalbiyle yazmıştır. O’nun yazdığı İstiklal Marşı, işgale ve istiskale uğramış, parçalanmış ve yok edilmek istenen bir inanç coğrafyasının yeniden dirilişinin destanıdır.

Her zaman göğsümüz kabararak okuduğumuz İstiklal Marşı’mızı milletimize armağan eden Akif, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek o günlerin ne kadar zorlu ve çetin geçtiğini de ortaya koymuştur. O’nun yazdığı İstiklal Marşı, yok olmak üzere olan aziz milletimizin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır.

Bugün bizlere düşen İstiklal Marşı ruhunu korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu sebeple ecdadın her türlü mihnete rağmen bizlere kadar ulaştırarak emanet bıraktığı bu değerlere sahip çıkmalı ve kıyamete dek onları yaşatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’u, vefatının yıldönümünde saygı, minnet ve rahmet duygularıyla anıyorum.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.