DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2082795-1,52%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’dan, Burhan Çaçan için taziye mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’dan, Burhan Çaçan için taziye mesajı

ABONE OL
22:11 | 12 Ocak 2023 22:11
OGC Genel Başkanı Aydın’dan, Burhan Çaçan için taziye mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimiz Eleşkirt ilçesi Kopuz Köyü’nde ikamet eden Reşit Ağa’nın oğlu, bölgemizin Saygın büyüklerinden ve kanaat önderlerinden olan Burhan Çaçan’ın İstanbul’da ikamet ettiği evde vefat etmesinin ardında, OGC Genel Başkanı Nihat Aydın bir taziye mesajı yayınladı.

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın’ın üzüntü dolu mesajında, “Türk Halk müziğinin kıymetlisi, sesiyle milyonları etkileyen Ağrılı Hemşerimiz Burhan Çaçan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kendisi çok değerli bir ses çok beyefendi bir insandı.

Hayatı boyunca vatan ve millet sevgisinden en ufak taviz vermeyen, Yanık sesi ve yürekten seslenişiyle kalplere dokunan, gönül tellerini titreten muhterem sanatçımız Sayın Burhan Çaçan’a Allah’tan rahmetler diliyorum. Kederli ailesine, sevenlerine ve sanat camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun inşallah.” ifadeleri yer aldı.

BURHAN ÇAÇAN KİMDİR?

Burhan Çaçan, 17 Ekim 1960 tarihinde Ağrı ilinin ilçesi Eleşkirt’de Berazi Aşireti’nin ağasının oğlu olarak doğmuştur. 12 kardeşli bir ailenin 11. çocuğudur.

Burhan Çaçan, 1978 yılında TRT Erzurum Radyosunun açmış olduğu amatör sesler yarışmasını kazandı. 3 sene Erzurum’da Erzurum radyosu amatörler korosunda şarkılar söyledi. Daha sonra Ankara’ya gitti. Ankara’da TRT’de okumak üzere 4 şarkısı kuruldan geçince Halit Kıvanç’ın programına katıldı ve Halit Kıvanç, “Ağrı’dan bir delikanlı geldi” diye kendisini anons etti.

TRT’ye çıkmasının ardından gelen tekliflerle İstanbul’a gitti. Yönetmenliğini Arif Sağ’ın yaptığı ilk albümünü 1981 yılında “Sefa Geldin” adı ile çıkardı.

Burhan Çaçan, şimdiye kadar “Altın Kelebek, Müzik Oskarları, Müyap, Müzik Magazin” gibi önemli organizasyonlarda Yılın Sanatçısı, Yılın Albümü ve Yılın Türküsü dallarında sayısız ödüller almıştır.

Burhan Çaçan, 1991 yılında Yasemin Çaçan ile evlendi. 2 oğlu vardır. Kutsal Çaçan adında bir oğlu vardır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.