DOLAR 32,5180 -0.08%
EURO 34,9340 0.22%
ALTIN 2.431,860,37
BITCOIN 2078673-4,09%
Ağrı
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’dan, 5 Nisan Avukatlar Günü Kutlama Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’dan, 5 Nisan Avukatlar Günü Kutlama Mesajı

ABONE OL
10:47 | 05 Nisan 2022 10:47
OGC Genel Başkanı Aydın’dan, 5 Nisan Avukatlar Günü Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Hukuk devletinin olmazsa olmazı yargı erkinin temel taşı ve en büyük güvencesi olan avukatlarımız için 5 Nisan Avukatlar Günü’nde bir kutlama mesajı yayımladı.

OGC Genel Başkanı Aydın mesajında, “Adaletin tecellisinde büyük katkıları bulunan, yargının kurucu unsurlarından biri olan avukatlar, bağımsız yargının ve çağdaş hukuk sisteminin ayrılmaz unsurlarıdır. Savunma makamının temsilcisi olan avukatlarımız, kişileri hakları konusunda bilgilendirip yönlendirmekte, haklarının korunmasında ve kullanılmasında meslek etiğine ve kanunlara bağlı kararlılıklarıyla çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Avukatlarımız, üstlendikleri bu önemli görevle, adaletin sağlanmasına hizmet ettikleri gibi, vatandaşlarımızın devlete olan güvenlerini pekiştirmekte, vatandaş-devlet ilişkilerinin güven ortamında yürütülmesine de katkıda bulunmaktadır. Hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan caba gösteren ve demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi olan değerli avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyor, selam ve saygılar sunuyorum.” sözleriyle günün anlam ve önemine dair duygularını ifade etti.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.