DOLAR 32,5937 0.36%
EURO 34,8698 0.37%
ALTIN 2.504,480,82
BITCOIN 20970440,87%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’dan ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’dan ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ Mesajı

ABONE OL
11:28 | 03 Mayıs 2022 11:28
OGC Genel Başkanı Aydın’dan ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

OGC Genel Başkanı Nihat Aydın mesajında, “Birleşmiş Milletler tarafından 1993 yılında alınan bir karar doğrultusunda, 3 Mayıs tarihi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlanılmaktadır.

Çağımızın en dinamik sektörlerinden biri olan basın sektörü, insanlara doğru, tarafsız ve objektif haber, bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir kamu görevi üstlenmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de kamu hizmetini yerine getiren basının, çalışmalarını yürütürken özgür olması kaçınılmazdır.

Gazeteciler, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir. Gece-gündüz, tatil-bayram demeden çalışan, büyük bir özveri ve emek harcayarak, toplumu aydınlatmak için adeta bütün zamanını işine adar. Basın mensubu bu görevi yaparken evrensel hukukun standartlarından sapmadan, milletlerin, bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak hareket eder.

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizde ve ilimizde, çok zorlu şartlarda kamuoyuna haber ve bilgi akışı sağlayan, yerel, yaygın, yazılı, görsel ve işitsel alanda görevlerini sürdüren tüm basın mensuplarımızın, ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum, kendilerine başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.