DOLAR 32,6040 0.39%
EURO 34,8265 0.25%
ALTIN 2.502,020,72
BITCOIN 21056845,71%
Ağrı
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’dan ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’dan ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Mesajı

ABONE OL
12:26 | 03 Aralık 2022 12:26
OGC Genel Başkanı Aydın’dan ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için kabul edilen ‘3Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla mesaj yayınladı.

OGC Genel Başkanı Nihat Aydın mesajında, “Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilen bugün; engellilerimizin yarınlara güvenle bakabilmeleri, mutlu bir yaşam sürmeleri, yaşamlarını kimseye bağımlı kalmadan idame ettirmeleri, toplumsal yaşama en üst düzeyde katılmaları, yaşadıkları zorluklara dikkat çekilmesi ve çözüm yollarının tartışılması ile sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamda kendilerine yönelik farkındalığın arttırılması açısından anlamlı bir gündür.

Engelli bireylerimize sahip çıkmak, sorunlarına büyük bir duyarlılıkla, sevgi ile yaklaşmak, yanlarında olmak, hepimizin temel görev ve sorumluluğudur. En büyük engel sevgisizlik ve duyarsız olmaktır.  Sevgi varsa engel yoktur. Onun için birlikte varız, birlikte güçlüyüz. Yaşamın neler getirebileceğini unutmadan, her sağlıklı insanın aslında bir engelli adayı olduğunun bilinciyle hareket etmeliyiz.

Engelli vatandaşlarımızın da hayatın her alanına dahil olmalarını desteklemek ve teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkin ve hızlı bir şekilde yerine getirmek, onların sorunlarını öncelikli olarak çözmek ve tüm hizmet sunum mekanizmalarını buna uygun hale getirmek, hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında durmak, hepimizin önemli görevlerinden birisidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu özel günde toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan bütün engelli vatandaşlarımızın dostu ve destekçisi olduğumuzu belirterek, herkesi engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmaya davet ediyor, onlara sağlıklı, mutlu ve onurlu bir hayat diliyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.