DOLAR 32,5686 0.08%
EURO 35,0108 0.47%
ALTIN 2.431,910,37
BITCOIN 2092256-3,80%
Ağrı
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

ABONE OL
11:33 | 23 Nisan 2022 11:33
OGC Genel Başkanı Aydın’dan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’nci yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığı bir mesaj yayınladı.

OGC Genel Başkanı Aydın, “Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102’nci yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı değil aynı zamanda halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının ilk günü olması nedeniyle “ulusal egemenlik” açısından da önemli bir yeri vardır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün “Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.

Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; Kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden başta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yâd ediyor, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” sözleriyle mesajında duygularını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.