DOLAR 32,5678 0.06%
EURO 34,9900 0.43%
ALTIN 2.428,360,23
BITCOIN 2091976-3,82%
Ağrı
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’dan ‘20 Haziran Mülteciler Günü’ Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’dan ‘20 Haziran Mülteciler Günü’ Mesajı

ABONE OL
11:41 | 20 Haziran 2022 11:41
OGC Genel Başkanı Aydın’dan ‘20 Haziran Mülteciler Günü’ Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, ‘20 Haziran Mülteciler Günü’ sebebiyle bir mesaj yayınladı.

OGC Genel Başkanı Aydın’ın mesajında, “20 Haziran, dünyadaki mültecilerin durumunu, problemlerini kamuoyuyla paylaşmak ve bu konuda bir bilinç oluşturmak için Dünya Mülteci Günü olarak belirlenmiştir.

Mülteci; ırkı, dini, tabiiyeti, belli bir toplumsal gruba mensubiyeti veya siyasi görüşü sebebiyle zulüm görmekten haklı nedenlerle korku duyan ve bu sebeple başka bir ülkede yaşayan kişidir.

Mülteciler uluslararası koruma altına alınırlar. Çalışma, barınma, sağlık, eğitim, hareket özgürlüğü gibi hakları, koruması altında oldukları mekanizma tarafından sağlanır. Fakat sadece “mülteci” olarak tanımlanan kişiler yasal koruma alarak sığındıkları ülkede yaşamlarına devam edebilmektedirler. Ancak günümüz dünyasında, resmî mülteci statüsü alamayan milyonlarca insan, kendi ülkeleri içerisinde, ara bölgelerde veya sığındıkları ülkelerde gayriinsani şartlarda yaşam mücadelesi vermektedirler.

Yerlerini, yurtlarını, ailelerini, akrabalarını terk etmek zorunda kalan mülteciler kimi zaman kamyon kasalarında, konteynerlerde, hınca hınç dolduruldukları teknelerde umut yolculuğuna çıkmaktadır. Ancak bu yolculukları çoğu zaman ölüm ve yaşam arasında gidip gelen bir trajediye dönüşmektedir. Varabildikleri noktalarda ise ilerisini göremedikleri bir bekleyiş veya belirsizlikle karşı karşıya kalmaktadırlar.

Türkiye, mülteci üreten coğrafyalara yakınlığı ve Avrupa ülkelerine geçmek isteyenler için bir geçiş ülkesi olarak görülmesi nedeniyle göç hareketlerinin merkezinde yer almaktadır.2011 yılından bu yana Türkiye’ye sığınan Suriyeli sayısı 1 milyon rakamını aşarken bölgede yaşanan çatışmaların devam etmesi nedeniyle bu rakamlar her geçen gün artmaktadır.

Her türlü mahrumiyeti yüklenerek yerini yurdunu geride bırakan bu insanların acılarını dindirebilmek, ihtiyaçlarını giderebilmek için hiçbir ayrım yapmaksızın onların yanındayız.” sözlerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.