DOLAR 32,4375 0.17%
EURO 35,0217 -0.19%
ALTIN 2.322,610,17
BITCOIN 22933532,35%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’da ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’da ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ mesajı

ABONE OL
14:38 | 22 Aralık 2021 14:38
OGC Genel Başkanı Aydın’da ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OGC Genel Başkanı Nihat Aydın, ‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Sarıkamış Harekatının yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Aydın mesajında, “Dünya Savaşı sırasında, 22 Aralık 1914 ile 05 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sarıkamış Harekâtı’nda Türk tarihinin en üzücü hadiselerinden biri yaşanmıştır. Bütün bir bölgeyi düşman işgalinden kurtarmak için gerçekleştirilen Sarıkamış Harekatı’nda 60 bini donarak olmak üzere 78 bin askerimiz vatan uğruna şehit olmuştur.

İslam’da şehadet makamı risalet makamından sonraki en yüce makamdır. Bu kutlu makama buzlarla kaplı Allah-u Ekber Dağları’nda ulaşmış kahraman yiğitlerimizin yazdığı tarih, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve bugünlere ulaşmasında da çok önemli bir role sahiptir.

Canları pahasına hakikate tanıklık eden, her durumda istikamet üzere olmayı öğreten ve böylece feda ve beka ruhunu dirilten kahramanlarımızı unutmadık, unutmayacağız. Bugün bizler; bu fedakârlığın bilincinde olarak, birlik ve beraberlik içerisinde, milli bir inançla, kahraman askerlerimizin büyük bedeller ödeyerek Türk Milletine emanet ettikleri bu kutsal değerleri, en iyi şekilde korumalı ve nesilden nesile aktarmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sarıkamış’ta ve Yurdumuzun her köşesinde kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimiz ise minnetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.