DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2062453-0,33%
Ağrı
19°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’da, ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’ mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’da, ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’ mesajı

ABONE OL
14:26 | 12 Mart 2023 14:26
OGC Genel Başkanı Aydın’da, ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’ mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı’nın Türk milletinin özgürlüğü ve vatanı için verdiği mücadeleyi anlatan en kıymetli eser olduğunu söyleyen OGC Genel Başkanı Aydın, “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un eşsiz eseri olan İstiklal Marşımız, Aziz Milletimizin özgürlüğü ve vatanı uğrunda verdiği var olma mücadelesini anlatan en kıymetli dizelerdir.

İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı’nın en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olmuştur. Her kelimesi ile milletimizin sahip olduğu yüksek karakteri, milli ve manevi değerleri ortaya koyan İstiklal Marşımız, milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinden, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden varoluşunun, ulusal birlik ve bütünlüğünün simgesi olmuştur.

İstiklal Marşı’mızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisini yineleyerek, bu anlamlı gün vesilesiyle; İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün yıl dönümünde başta Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.