DOLAR 32,5916 0.34%
EURO 34,8561 0.34%
ALTIN 2.495,340,45
BITCOIN 21184354,84%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın, Azerbaycan’ın Milli Kurtuluş Gününü Kutladı

OGC Genel Başkanı Aydın, Azerbaycan’ın Milli Kurtuluş Gününü Kutladı

ABONE OL
14:43 | 15 Haziran 2022 14:43
OGC Genel Başkanı Aydın, Azerbaycan’ın Milli Kurtuluş Gününü Kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, ‘15 Haziran Azerbaycan Halkının Milli Kurtuluş Günü’ vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı.

OGC Başkanı Nihat Aydın mesajında, “Azerbaycan devletinin tarihindeki en önemli günlerden biri olan ve Milli Kurtuluş Günü olarak kutlanan 15 Haziran, bağımsız Azerbaycan için yepyeni ve eşsiz bir dönemin başlangıcını ifade etmektedir.

Bu tarih, Milli Lider Haydar Aliyev’in Nahçivan Özerk Cumhuriyeti’nden 1993 yılında başkent Bakü’ye tarihi dönüşünü işaret eden ülkenin en unutulmaz günlerinden biridir.

Azerbaycan Cumhuriyeti, bağımsızlığının ilk yıllarında karşı karşıya kaldığı bu iç tehditten ve büyük zorluklardan, Milli Lider Haydar Aliyev’in dirayetli devlet adamlığı ve aksakal bilgeliği ile ülke içi kaos ortamını kontrol altına alması ve toplumsal mutabakatı sağlaması sayesinde kurtulmuş ve Saygıdeğer Liderin cesur ve dengeli politikalarıyla ülke içinde istikrarı sağlama yönünde devam eden süreç, bu tarihten itibaren kalkınma ve refaha erişme istikametinde siyasal, ekonomik, toplumsal ve kültürel alanlarda kapsamlı çalışmalara dönüşmüştür.

Pek çok sıkıntıyı ardında bırakan Azerbaycan, bugün birçok büyük küresel projede yer alan ve bağımsız bir dış ve iç politikaya sahip büyüyen, gelişen ve uluslararası seviyede söz sahibi olan bir ülkedir.

15 Haziran – Ulusal Kurtuluş Günü vesilesiyle, Azerbaycan halkına yürekten tebriklerimi sunar, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Büyük Önderi Haydar Aliyev’i saygıyla yad ederim.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.