DOLAR 32,3813 0.18%
EURO 35,0954 -0.04%
ALTIN 2.325,120,26
BITCOIN 2272172-0,62%
Ağrı

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Başkanı Nihat Aydın’ın Dünya Radyo Günü Kutlama Mesajı

OGC Başkanı Nihat Aydın’ın Dünya Radyo Günü Kutlama Mesajı

ABONE OL
14:52 | 13 Şubat 2022 14:52
OGC Başkanı Nihat Aydın’ın Dünya Radyo Günü Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, 13 Şubat Dünya Radyo Günü kutlama mesajı yayımladı.

OGC Genel Başkanı Nihat Aydın, 13 Şubat Dünya Radyo Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Birleşmiş Milletler Radyosu’nun kuruluş günü olan 13 Şubat, UNESCO tarafından ‘Dünya Radyo Günü’ olarak ilan edilmiş olup bugün dünyada ve ülkemizde Dünya Radyo Günü olarak kutlanmaktadır.

Hayatımıza girdiği günden beri kitle iletişiminde devasa değişimlere yol açan radyo, bugün yeni iletişim teknolojileriyle varlığını ve önemini yaygın biçimde sürdürüyor. Ülkemizde 6 Mayıs 1927 tarihinde ilk kez gerçekleştirilen radyo yayınının üzerinden tam 95 yıl geçti. Bir yüzyıla yakın bu süre boyunca milletimiz, radyoyu sadece bir ‘müzik kutusu’ olarak görmemiş ülke ve dünya gündemine ilişkin bilgileri temin ettiği adeta kendi sesi olarak bilmiştir. Yüz yıla yakın bir zaman geçmiş olsa da, teknolojik gelişmeler ve iletişim alanındaki yenilikler radyoyla aramıza mesafe koymuş gibi hissettirse de halkımız nezdinde radyo yadsınamaz yerini hep korumuştur.

Zaman içinde kitle iletişim araçlarında çeşitlilik meydana gelmiş olmakla beraber radyo, etkinlik ve yaygınlık bakımından önemini muhafaza etmiştir. Hâlâ etkisi, gücü, samimiyeti tartışılmayan ve çok sevilen bir iletişim aracı olmakla birlikte yalınlığıyla da geniş kitlelere ulaşarak halkın sesi olmuştur.

Bu vesileyle ilimizde ve ülkemizde radyo sektöründe emek veren tüm çalışanları tebrik ediyor, Dünya Radyo Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.” ifadelerini kullanarak duygularını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.