DOLAR 32,5153 -0.08%
EURO 34,9414 0.28%
ALTIN 2.433,800,45
BITCOIN 2085357-0,50%
Ağrı
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Başkanı Nihat Aydın’dan Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı

OGC Başkanı Nihat Aydın’dan Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı

ABONE OL
17:23 | 20 Kasım 2021 17:23
OGC Başkanı Nihat Aydın’dan Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

OGC Başkanı Nihat Aydın, “Günümüzün en büyük gereksinimi olan evrensel barış, insanlığın bugünüyle yarınları arasında en güçlü bağ olan çocukların, haklarının korunarak onlara sevginin, hoşgörünün ve barışın egemen olduğu yaşanabilir bir dünya bırakmakla mümkün olacaktır.

Her çocuk öncelikle sağlık, eğitim ve diğer tüm imkânlardan yararlanma ve barış dolu bir dünyada hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir. Suç mağduru, suça sürüklenen, sokakta ve risk altında bulunan çocuklarımızın sevgi dolu bir ortamda; şiddetten, açlıktan, kötü alışkanlıklardan, kinden ve nefretten uzak yaşayabileceği bir dünyanın tüm ülkelerin, ortak gayretleriyle kurulabileceğine inanıyorum. Başta eğitim olmak üzere, sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü istismardan korunmuş, üreten, özgüveni olan, düşünen, çevresi ile olumlu iletişim kuran, kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe ümitle bakan çocuklar yetiştirmek için çaba gösteren milletler, gelişmelerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir.

Çocukları ile ilgilenen onların eğitimine önem veren toplumlar her zaman başarılı olmuştur. Günümüzde refah düzeyi yükselmiş, gelişmiş ülkelerin hepsinde iyi bir eğitim vardır. Bir toplumu sağlam temeller üzerine inşa etmek istiyorsanız yeni nesli en güzel şekilde eğitmek durumundasınız. Onlara ne kadar çok önem veriyorsak, onların yetişmesine ne kadar çok zaman ayırıyorsak biliniz ki geleceğimiz de o derece aydınlık olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyor, tüm çocuklarımıza sevgi ve huzur dolu bir hayat diliyorum.” diyerek bu konudaki duygularını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.