DOLAR 32,5739 0.1%
EURO 35,0131 0.49%
ALTIN 2.431,750,37
BITCOIN 2084184-3,93%
Ağrı
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

OGC Başkanı Nihat Aydın’dan 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü Mesajı

OGC Başkanı Nihat Aydın’dan 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü Mesajı

ABONE OL
13:37 | 05 Aralık 2021 13:37
OGC Başkanı Nihat Aydın’dan 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

OGC Başkanı Nihat Aydın‘ın yayımladığı mesajında, “Milletlerin uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer ile ölçülmelidir. Kuruluşunun ilk yıllarında olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti pek çok Avrupa ülkesinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır.  

Ülkemizdeki tarihi seyrine baktığımızda; Ulusal Kurtuluş mücadelemizde cephede savaşan, erkeğine mermi taşıyan Türk kadını Cumhuriyetimizin kurulmasıyla  birlikte öncelikle seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve  birçok Avrupa ülkesinden önce siyasal, sosyal ve ekonomik  alanda eşit haklara sahip olmuştur.

Bu süreç, kadın haklarının korunması ve kadınların sorunlarının çözümlenmesi açısından bir dönüm noktası olmuştur.

Kadınlarımızın, hayatın her alanında elde ettikleri bu kazanımlar sayesinde kız çocuklarımızın eğitim düzeyleri de her geçen gün artmaktadır. Bugün artık büyük çoğunluğu üniversite mezunu olan kız çocuklarımız, dâhil oldukları iş dünyasından bilim dünyasına, hayatın her alanında sayısız başarı hikayeleri yazmaktadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 87. yıldönümünü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum.” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.