DOLAR 32,3679 0.14%
EURO 34,9716 -0.31%
ALTIN 2.324,230,22
BITCOIN 22760110,52%
Ağrı

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Başkanı Aydın’dan yetkililere çağrı!

OGC Başkanı Aydın’dan yetkililere çağrı!

ABONE OL
13:38 | 05 Şubat 2022 13:38
OGC Başkanı Aydın’dan yetkililere çağrı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin dört bir tarafında elektrik faturalarına gelen zamlara tepkiler çığ gibi büyürken OGC Genel Başkanı Nihat Aydın, faturaların yeniden değerlendirilerek halkı rahatlatacak adımların atılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili yetkililere seslendi.

Türkiye’nin dört bir tarafında elektrik faturalarına gelen zamlara tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yüksek elektrik faturalarına her kesimden tepkiler gelmeye de devam ediyor. Konuyla alakalı değerlendirmelerde bulunan Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, yaptığı açıklamalarla yetkililere çağrıda bulundu.

OGC Genel Başkanı Aydın yaptığı açıklamayla son dönemdeki elektrik faturalarında yaşanan zam oranlarının halkı zor duruma düşürdüğünü ve yetkililerin de halkın yanında olacak bir tutum sergilemeleri gerektiğini belirtti. Başkan Aydın, “Geçtiğimiz ay elektriğe yapılan zam oranlarının faturalara bu ölçüde yansıyacağını tahmin etmeyen halk şoka uğrayarak beklenmedik fiyatlarla karşılaştı. Ağrı ilimizde dün halkımızın elektrik faturalarına tepki vermesi de bu yüzden yaşandı ya zaten.

Biz biliyoruz ki halkımız ve üreticilerimiz bu gelen zam oranlarıyla zor bir duruma düşmüşlerdir. Gelen faturalar karşısında emekçi, emekli, gariban, özellikle asgari ücretli, asgari ücretin altında maaş alan emekli kesim ve dar gelirli vatandaşlar olarak herkes şaşkınlık içinde, ne yapacağımızı bilemez duruma geldi. Özellikle yatırımcılar ve küçük esnaf eğer süreç bu şekilde devam ederse korkarım kepenk kapatma durumuna gelebilirler.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu aydan itibaren gelecek faturalarda halkımızın biraz daha rahatlayacağını ifade etmişti. Kendisi her zaman halkının yanında ve halkının refahı için çalışmaktadır. İnanıyoruz ki, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve bu konudaki gerekli yetkililer ülkemizin içerisinde bulunduğu ve halkımızı zor durumda bırakan bu zam oranlarına el atacaklar ve daha da hafifletecek çalışmalar içerisinde bulunacaklardır.” sözleriyle duygularını ifade ederek çağrıda bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.