DOLAR 32,3207 0.2%
EURO 35,1354 -0.02%
ALTIN 2.299,270,97
BITCOIN 2286549-0,55%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Başkanı Aydın’dan Ağrı’da Uçak Seferi Yetersizliğine ve Saatlerine Tepki

OGC Başkanı Aydın’dan Ağrı’da Uçak Seferi Yetersizliğine ve Saatlerine Tepki

ABONE OL
15:50 | 24 Kasım 2021 15:50
OGC Başkanı Aydın’dan Ağrı’da Uçak Seferi Yetersizliğine ve Saatlerine Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Aydın Ağrı’dan diğer illere ve ülkelere gerçekleştirilen seferlerin azlığına tepki göstererek uçak sefer sayısının arttırılmasının önemine vurgu yaptı.

OGC Başkanı Nihat Aydın’ın Ağrı’da uçak seferlerinin yetersizliği konusunda yaptığı açıklamada, yetkilileri duyarlı olmaya davet ederek, uçak seferlerinin yetersizliğine ve düzensizliğine dikkat çekerek, sorunun çözümlenmesi istedi.

Ağrı’da uçak seferlerini azlığı ve saatlerinin yeterli olmadığına ilişkin şikayetler ve tepkiler olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, “Anadolu Jet’in özelikle sefer sayısı azlığı ve uçak saat düzenlemelerinin uygun olmadığı konusunda kamuoyunda ciddi anlamda uzun zamandır dile getirme konusu var. Geçtiğimiz yıl haftanın hergünü Ağrı’dan Ankara’ya seferler gerçekleşirken şu an haftanın iki ya da üç günü sefer gerçekleşmektedir. Siyasi temsilcilerimiz ve milletvekillerimize hem de Ulaştırma Bakanlığımıza, Anadolu Jet yetkililerine bu konuyu kamuoyuna basın aracılığıyla iletme zorunluluğu doğmuştur” ifadelerini kullandı.

OGC Başkanı Aydın “Ağrı’ya ziyarette bulunan bakanlarımıza her fırsatta bu konuyu iletmemize rağmen Anadolu Jet yetkilileri ve Ulaştırma Bakanlığına bu konudaki rahatsızlığımızı iletmemize rağmen maalesef bu konuda bir sonuca varılamamıştır. Şunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ve Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü bu konuya kulaklarını tıkamasını anlamış değiliz. Bölge bir taraftan özellikle tarih turizmi açısında ciddi anlamda mesafe kat ederken, bir taraftan inanç turizmi ciddi anlamda çıtasını yükseltirken ve bölgeye ciddi anlamda önemli sanayi yatırımları artarken ve kendi ilimizin dışında çevre illerden de diğer şehirlere ulaşım konusunda zorluk çekilmektedir. Anadolu Jet yetkililerinin kamuoyundan yükselen bu seslere kulak tıkamış olmasına anlam veremiyoruz “dedi.

Gerek Ankara ve gerekse İstanbul seferlerinin haftanın hergünü değil de belirli günlerde olmasından dolayı yer bulmada sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Aydın, “Mutlaka siyasi iradenin, AK Parti Milletvekillerimizin kamuoyunda tartışılan en önemli ihtiyaçlardan bir tanesi olan uçak sefer sayılarının artırılması konusunda çalışmalar yapmasıdır.” ifadelerini kullanıp, Ağrı gibi büyük şehir ve ekonomisi canlı olan ilin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.