DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2070522-2,41%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Başkanı Aydın’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

OGC Başkanı Aydın’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

ABONE OL
01:14 | 29 Ekim 2020 01:14
OGC Başkanı Aydın’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat AYDIN, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nedeniyle Bir Kutlama Mesajı Yayınladı

29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” ifadeleri ile ilan edilen Cumhuriyetimizin 97. yılını büyük bir sevinç ve gururla kutluyor, milletçe bu ortak heyecanı paylaşıyoruz.

‘Türk Milleti tarih sahnesinden silinmek üzereyken, kadın erkek, genç yaşlı demeden hür yaşama şuuruyla tek vücut olmuş, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde destanlar yazarak tarihe geçmiştir. Büyük zafer, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla taçlanmıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, hiç şüphesiz, geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir.

Cumhuriyetin ilanı şanlı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Cumhuriyetin ilanıyla egemenliğin hiçbir şahsa, sınıfa, zümreye değil, kayıtsız şartsız Türk Milleti’ne ait olduğu tüm dünyaya ilan edilmiştir. Vatandaşlar kanun önünde, devlet yönetimine katılımda eşit sayılmış, temel hak ve hürriyetler teminat altına alınmıştır.

Türk Milleti, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine doğru yürüyüşünde önemli bir ivme kazanmıştır.

Bugün, bizim bağımsız ve özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız ve Cumhuriyeti kurduğumuz, Atatürk’ün ifadesi ile “ En Büyük Bayram” günüdür. Cumhuriyetimizin 97. yılının gurur ve heyecanını yaşadığımız bu günde tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutlar, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmet duygularımla anar, saygılarımı sunarım.

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti

Genel Başkan Nihat AYDIN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.