DOLAR 32,3298 0.24%
EURO 35,0781 -0.15%
ALTIN 2.299,360,97
BITCOIN 22896801,31%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Başkanı Aydın: “Ağrı’da fırıncılar yetkiyi kimden alıyor?”

OGC Başkanı Aydın: “Ağrı’da fırıncılar yetkiyi kimden alıyor?”

ABONE OL
15:36 | 11 Aralık 2021 15:36
OGC Başkanı Aydın: “Ağrı’da fırıncılar yetkiyi kimden alıyor?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da fırıncıların ekmeğe bir ay içerisinde üç kere zam yapması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Yapılan zamlarla birlikte fırıncıların bu yetkiyi kimden aldıkları akıllarda soru işareti yarattı.

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Aydın, Ağrı’da ekmeğe bir ay içerisinde üç kere zam yapılmasına tepki gösterdi. Açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, devlet yetkililerine bu konuyla ilgilenmeleri konusunda çağrıda bulundu.

OGC Başkanı Aydın, “Ağrı, ülkemizin en soğuk ve vatandaşların ekonomik yönden çok fazla zorluklarla karşılaştığı şehridir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen fırıncılar bir ay içerisinde üç kere zam yaptılar. Asgari ücretle geçinmeye çalışan hemşehrilerimizin ekmeğe yapılan bu zamlar karşısında da belleri bükülmüştür. Hem vatandaşlarımız hem de bizler fırıncıların bu zam yetkisini nereden aldıklarını merak ediyoruz.

Ağrı’da bulunan fırıncılarımız ülkemizin büyük şehirlerinde yaşayan fırıncılar kadar yüksek maliyetlerle üretim yapmamaktadırlar. İşletmelerin kiraları düşük ve zaman zaman da düşük ücretli maaşla eleman çalıştırıyorlar. Bu durumları göz önünde bulundurduğumuzda yapılan zamlara anlam veremiyoruz.

Bizler fırınlara yapılan denetimlerin arttırılmasını istiyoruz ki yaşanan bu olumsuz olayların bir şekilde önüne geçilebilsin. Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, her zaman her konuda hemşehrilerimizin yanında olduğu gibi bu konuda da onların yanında yer alacağına inanıyoruz. Devlet büyüklerimize de en kısa zamanda geri adımların atılması için çağrıda bulunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.