DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20810192,44%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

”O” Yüreği Güzel Bir Adam

”O” Yüreği Güzel Bir Adam

ABONE OL
13:00 | 15 Ağustos 2019 13:00
”O” Yüreği Güzel Bir Adam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün kurban bayramının son gününü yaşadık, rabbim güzel yurdumuzda, sevdiklerimizle  birlikte nice güzel bayramlar yaşamayı nasip etsin inşallah.

Bizler vatanımızda imkanlarımız ölçüsünde bayramlarımızı kutluyoruz, sevdiklerimizle eşle, dostla bayramı bayram havasında yaşamaya çalışıyoruz, bu güzel anların birde aksi yönü var.

Biraz empati yapalım isterim (kendimizi karşımızdakinin yerine koymak) kan gölüne dönmüş ülkesindeki savaştan, hayatta kalan yakınlarıyla kaçarak yurdumuza sığınan muhacirler, onlar evlerini, ocaklarını, topraklarını tüm mal varlıklarını kaybetmiş, pek çoğu anasını, babasını, evladını, eşini kaybetmiş insanlar, bizim din kardeşlerimiz.

Bizim ülkemize sığınmışlar, savaştan kurtardıkları, geri kalan sevdikleriyle burada bizde misafirler, pek çoğumuz onları buralarda istemiyor, özellikle CHP li Belediye Başkanları, seçimlerde bu din kardeşlerimizi seçim malzemesi yaparak, onları vatandaşlarımıza kötüleyerek, ellerinde devletimizin verdiği gıda yardımlarını keserek, geldikleri yerlere geri göndereceğiz, gıda yardımlarını keseceğiz, sahil şeritlerine giremeyecekler yasaklayacağız  sloganları ile seçim kazandılar ve şimdi uygulamaya geçerek, sloganlarını maalesef gerçekleştirmeye  çalışıyorlar.

Hiç mi yüreğinizde merhamet kalmadı? Hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz? Onlar ateş çemberinden kaçmış, Müslüman ülke diye bizlere sığınmışlar…Allah etmesin, onların yerinde bizde olabilirdik…Bu kadar acımasızlık karşısında söylenecek tek şey ”Allah sizlere vicdan versin”!!!

Böyle vicdanı körelmiş belediye başkanlarını gördükçe, bizler ne kadar şanslıyız ki, Başkanımız Savcı Sayan’la gerçekten iftihar ediyorum… Neden mi?

Başkan Sayan’ın ne kadar merhametli, vicdanlı  olduğunu, verdiği sözleri nasıl yerine getireceğini çok iyi biliyorum, kendisini çok uzun yıllardır tanıyor olmanın verdiği inançla, diyorum ki Ağrı biz çok şanslıyız, böyle yüce gönüllü bir adam tarafından idare ediliyoruz ve edilmeye devam edeceğiz…

Başkan Sayan, Kurban Bayramının birinci günü kendi sosyal medya hesabından ”gözlerinde; korku, acı, hüzün ve çaresizliğin verdiği ümitsizliği yansıtan Suriyeli ufak bir kız çocuğunun resmini paylaştı” neden paylaştı? Çünkü o hüzün dolu, çaresiz  bakışlar onu çok etkilemişti, başkanın çok üzüldüğünü  öğrendik ve ben kendimce bir yorum getirdim , acaba  bu resim ve benzerleri , birilerinin vicdanını harekete geçirir mi?  Acaba ülkemizde bulunan bu muhacir, din kardeşlerimize daha sevecen merhametli davranırlar mı?  Diye düşündüm.

”O” ufacık yavrunun gözlerinde ki acıyı, korkuyu, çaresizliği  görmemek, görüp te gözlerini kapamak mümkün mü? Diye soruyorum…

Gönlü bol, merhametli adam Savcı Sayan, bayramda  sadece kendi hemşehrilerimizi, hastaları, yardıma muhtaçları ziyaret etmekle  kalmadı, ayrımcılık yapmadan muhacir kardeşlerimizide ziyaret etti, bayramlaştı onlarla sohbet etti, herhangi bir ihtiyaçları var mı  diye sordu.

Başkan Sayan bugüne kadar  ihtiyaç sahiplerine  kendi imkanları ile  yaptığı yardımları asla deşifre etmedi, etmez, yardımları çoğunlukta gizlidir, ihtiyaç sahiplerini incitmez, onları ve kendini afişe etmez, ola ki bazı yardımlar basına düşmüştür bu da Savcı Sayan’ın  iradesi, bilgisi dışında oluşmuştur..Başkan Sayan dil, din, ırk farkı gözetmeksizin, partisine üye mi, değil mi bakmadan yardıma muhtaç herkesee   el uzatır, bu yardımlar kendi imkanlarını aşıyorsa, geniş kitlelere ulaşmak için çağrıda bulunur, ama mutlaka yardım eder…

Onun yüreği insan sevgisiyle dolu, özellikle  çocuklara ve gençlere çok daha derin sevgi  taşır, onların istikbali için elinden geleni ardına koymaz, ister ki çocukların  yüzü hep gülsün, çocuklar gülümserse vatan gülümser ifadesini çok sık kullanır.

İşte yüreği böylesi güzel bir adam, burada bizim belediye başkanımız, pek çoğumuzun sanki yıllardır tanıdığı bir yakını, kan bağı olan ağbisi gibi oldu, Ağrılılar onu bağrına bastı…İyi ki bizim başkanımızsın Savcı Sayan Allah her zaman yar ve yardımcın olsun inşallah…

Sağlıcakla kalın değerli dostlar…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.