DOLAR 32,4375 0.17%
EURO 35,0217 -0.19%
ALTIN 2.322,610,17
BITCOIN 22933532,35%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nihat Aydın’ın Kaleminden… Seçime Sayılı Günler Kala Son Düzlükte Ağrı

Nihat Aydın’ın Kaleminden… Seçime Sayılı Günler Kala Son Düzlükte Ağrı

ABONE OL
15:42 | 09 Mayıs 2023 15:42
Nihat Aydın’ın Kaleminden… Seçime Sayılı Günler Kala Son Düzlükte Ağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugüne kadar ön planda olan partiler üzerine gözlem ve değerlendirmelerimize yer vermiştik. Bugün Cumhur İttifakının bir bileşeni olan ve Milli Görüş çizgisinde olduğunu iddia eden Yeniden Refah Partisi ile kamuoyunda yeniden güçlenmeye başlayan İyi Parti’ye değinip Ağrı’da muhtemelen seçimi kazanacak partileri ele alacağız.

Yeniden Refah Partisi, yeni kurulan bir parti olmasına rağmen Erbakan soyadının toplum nezdinde karşılık bulması ve Yeniden Refah Parti’sinin vaatlerinin milli ve manevi değerleri öncelemesi ve tercih etmiş olduğu adayların halk tarafından sevilmesi dolayısıyla, bu seçimlerde olmasa bile bir sonraki seçimlerde büyük ivme kazanması muhtemeldir. Genel olarak adaylar arasında ön plana Oğuzhan Yami ve Ömer Yaşar çıkmaktadır. Kesin adaylar belli olduktan sonra şehrin her kesimiyle bire bir iletişim halinde olarak bir ağ kurmuşlardır. Bir sonraki yerel seçimde yukarıda bahsettiğimiz etkenlerle birlikte Ağrı kamuoyunda sevilen ve bilenen bir şahsın aday yapılması durumunda iki kutba sıkışmış Ağrı siyasetine yeni bir soluk olacağı kuvvetle muhtemeldir.

İyi Parti, Ağrı özelinde göstermiş oldukları adaylar ile kısa sürede şehirde sözü edilen partilerden biri haline gelmiştir. Adaylardan Metin Aydemir, Kenan Kaçmaz ve Çağdaş Çelik’in sahada yer alması şehrin her görüşünde insanlarla görüşüp daha yaşanabilir bir Ağrı için girişimlerde bulunmaları bu seçim olmasa bile bir daha yapılacak seçimlerde daha güçlü hale gelmesini sağlayacağı kesindir. İyi Parti üçüncü sıra adayı Kenan Kaçmaz kısa sürede halkın beğendiği siyasetçiler arasına girmeyi başarmıştır.

Artık seçimin son günleri itibariyle sahada güçlü olan üç partiye değinip seçim yazılarımıza şimdilik son verelim. Ak Parti Ağrı’da son zamanlarda güç kaybetmeye devam ediyor. Özellikle 2007 seçimlerinde Ağrı Ak Parti kadrosunda yer alan İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanının etkisiyle beş sıfır kazanılan seçim muhtemelen bu seçimde tam tersi bir duruma dönüşeceğe benziyor. Muhtemelen Ağrı’da bir aday çıkarma potansiyeline sahipler. Fakat CHP gerçeği unutulmamalı.

Ağrı’da güçlü olan bir diğer parti olarak karşımıza CHP çıkmaktadır. Burada İbrahim Varol’un olması partiye yeni bir heyecan kazandırmıştır. Muhtemelen İbrahim Varol’un seçilme ihtimali çok yüksek görülmektedir.

Belediye Başkanlığı döneminde halk tarafından benimsenen ve sevilen Yeşil Sol Parti adaylarından Sırrı Sakık faktörüyle beraber en az üç vekilin Mecliste yer alacağı kesin gözüyle bakılmaktadır. Bu da Ağrı genelinde Yeşil Sol Partiye dönük çok ciddi bir rağbetin olduğunu gösteriyor.

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti olarak biz her zaman şehrimizin kazanmasını istiyoruz. Bundan dolayı Meclise kim giderse gitsin Ağrı’ya dair vermiş oldukları taahhüt ve vaatlerin takipçisi olacağız. Bundan Ağrı halkı olarak hiç şüpheniz olmasın.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.