DOLAR 32,5637 0.02%
EURO 35,0180 0.26%
ALTIN 2.421,72-0,02
BITCOIN 2086596-3,30%
Ağrı
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nihat Aydın: “Ağrı’da Ev Fiyatları Nasıl Düşer?”

Nihat Aydın: “Ağrı’da Ev Fiyatları Nasıl Düşer?”

ABONE OL
11:43 | 20 Temmuz 2022 11:43
Nihat Aydın: “Ağrı’da Ev Fiyatları Nasıl Düşer?”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nihat Aydın’ın bu haftaki yazısında, “Son aylarda enflasyonun kontrol altına alınmaya çalışılması ile gözlü görülür bir şekilde ürün fiyatlarında gerilemeler başladı. Özellikle Ağrı’da olduğu gibi demiryolunun olmadığı şehirlerde nakliye masraflı. Fakat yakıt fiyatlarının %25 gerilemeye başlaması nakliye fiyatlarında da indirimlerin oluşmasını sağladı. Bu durumda da ev fiyatlarında gerileme olması bekleniliyor.

Son zamanlarda Ağrı’da değerinin üstünde ev satışları yapılmaya çalışıldığının farkındayız. Ağrı’da bulunan bazı emlak şirketleri aracılığı ile piyasa yükseltilmekte. Özellikle Ağrı merkezli emlak şirketlerinin denetlenmesi gerektiğini düşünmekteyim. Bazıları sigortasız işçi çalıştırmakta bazılarının ise vergi kayıtları bile bulunmamaktadır.

Ağrı’da yüzlerce ev boş olmasına rağmen satılmıyor ve fiyatlarının artışı bekleniliyor. İyi bir denetim ile fiyat yükseltmeye çalışan kişiler hakkında işlemler yapılırsa, Ağrı’da ortalama bir ev fiyatı makul seviyelere çekilebilir diye düşünmekteyim.

Şu an Ağrı’nın en büyük sorunlarından biri ev fiyatlarının her ay kademeli yükseltilmesi. Fakat emlak uzmanları ile yaptığım görüşmelerde Ağrı’da ev satışlarında büyük durgunluklar olduğunu belirtiler.

Halkın yerinde olsam ev almam beklerim. Bu fiyatlarda, bir milyonun konuşulduğu yerde ev almak çok da mantıklı gelmiyor. Tabi yine karar sizin.

Ağrı’da ev fiyatlarının düşürülmesi için;

  • Al – sat yapan kişilerin iyi denetlenmesi
  • Toki’den ev alanların en az beş yıl konutlarını satmama hatta kiraya vermeme
  • Birden fazla evi olanlarda yüksek vergi alınmalı.

Eğer bu önlemler hayata geçirilirse kısa süre içinde Ağrı’da ev fiyatlarının düşeceğini hepimiz göreceğiz.

Buradan TOKİ yetkililerine seslenmek istiyorum. Ağrı’ya ucuz konut projelerinin getirilmesini talep ediyorum. Özellikle Cumhurbaşkanımız Ağrı’nın yoksul bir il olduğunu bilmekte bizleri yüksek ev derdinden kurtarmak için bu projelerin Ağrı’ya kazandırılması için Milletvekilimiz Ekrem Çelebi’den gündem oluşturmasını talep etmekteyiz.

Geçen hafta yazdığım “Maaş ile Ev Alınmaz” yazısından sonra önemli dönüşler aldım. Okuyucular halkın sorunlarına değindiğim için beni arayıp teşekkür ettiler. Buradan değerli okuyuculara şükranlarımı sunuyorum. Yeni yazılarda görüşmek üzere.” İfadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.