DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2059789-2,56%
Ağrı
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Niğde İzlenimlerim

Niğde İzlenimlerim

ABONE OL
12:51 | 19 Ekim 2020 12:51
Niğde İzlenimlerim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Değerli dostlar, bugün sizlere KGK Ağrı İl Temsilcisi olarak  katılmaktan  büyük bir mutluluk duyduğum, Küresel Gazeteciler Konseyi, Niğde Medya Buluşmasından edindiğim güzel izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

Niğde’de gerçek anlamda bir KGK rüzgârı esti.

55 İlin temsilcilerinin bir araya gelmesi için çok güzel organize edilmiş bir toplantıya ev sahipliği yapan Genel Başkanımız duayen gazeteci Sayın Mehmet Ali Dim’i yürekten kutlamak istiyorum.

Bu değerli buluşmada, KGK Niğde temsilciliğinin açılışında bulunmak ayrı bir onurdu. Temsilcimiz, meslektaşımız gazeteci-yazar Sayın Şerife Türker’e ve organizasyon da büyük emekleri olan Fatih Kızılkaya’ya nazik ve içten misafirperverliği için ayrıcı bir teşekkür ediyorum.

Büyük emekler harcanarak organize dilen bu güzel toplantıya, mevsimin bu zor şartlarında ülkemizin dört bir yanından gelen temsilcilerimize gösterilen samimi misafirperverlikleri için ve  benim ve tüm katılımcıların kendi evlerinin rahatlığını aratmayan organizasyonda emeği geçen herkese  şükranlarımı sunuyorum.

KGK Genel Başkanı Sayın Mehmet Ali Dim’in tarafıma verdiği KGK Ağrı il temsilciliği görevi için;

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak, yurt içi ve yurt dışı temsilciliklerimiz ve şahsım adına bana tevdi edilen bu kutsal görev için şükranlarımı sunuyorum.Bu görevi tam ve layıkıyla yerine getireceğime olan inançlarından dolayı kendilerine tekrar teşekkür ediyorum

Niğde’ye misafir olduğumuz 2 gün içerisinde gerçekten güzel anılar biriktirdim. İlerleyen zamanlarda bu anılardan kısa kısa bölümleri sizlerle paylaşacağım.

Makamında ziyaret ettiğimiz Niğde Valisi Sayın Yılmaz Şimşek’in bizleri içten, samimi ve sıcak bir şekilde ağırlaması, ilgi ve alaka göstermesi  son derece memnuniyet yaratmıştır, kalbi teşekkürler.

Niğde Belediye Başkanı Sayın Emrah Özdemir, Bor Belediye Başkanı  Sayın Serkan Baran’a makamlarında gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde sıcak samimi misafirperverlikleri için kendilerine   teşekkürü borç biliriz.

Niğde gezimizde beni en çok etkileyen ziyaret ‘’ 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminde kilit isimlerden biri olan NİĞDE-BOR doğumlu Ömer Halisdemir’in, Çukurkuyu Beldesinde bulunan kabrine yaptığımız ziyaret. O karanlık gecenin seyrini değiştiren kahramanca adımlarıyla bir destan yazan ve şehit düşen bir kahraman. Mezarı başında kendisi ziyaret ettiğimde kapıldığım manevi duygularımı burada dile getirmek oldukça zor. Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir; BU VATAN SANA MİNNETTAR, MEKÂNIN CENNET OLSUN.

Etkilendiğim bir diğer ziyaret;  Hacı Abdullah Beldesi Belediye Başkanı Recep Doğmuş, kendilerini makamında ziyaret ettiğimizde, bazı şaşkınlıklar ve hayranlıklar yaşadım. Kendisi belediye başkanı olmadan önce devlet memurluğu yapmış. Başkanlık görevine  geldikten sonra beldesinin kırk yıllık sorunlarına ardı ardına getirdiği çözümlerle halkın gönlünü kazanmış bir başkan.

Vatandaşlardan edindiğimiz bilgiler karşısında şaşırmadık desem yalan olur. Başkan ve 12 kişilik ekibi, eski model bir Megane binek aracıyla hizmet etmek için kelimenin tam manasıyla gece gündüz çalışıyorlar.

Başkan Doğmuş’un; kâh amele, kâh marangoz, kâh inşaat ustalığı yaptığını, makamına gelen misafirlerine (çaycısı yok) kendi elleriyle ve ekibinden çalışanlarla çay ikram etmesi, kış aylarına iki bin, yaz aylarında yedi bin nüfusu olan kasabaya, devletten sadece iki bin kişi için milli gelirden pay alarak hizmet getirmesi ve kasabaya geri göç için çabaladığı, kendini kasabasına adamış bir  hizmetkâr.

Kasabada ihtiyacı olanlara makam aracını (eski model bir Megane) karşılıksız tahsis ederek, ilçeye ya da şehre hastaneye gitmelerine olanak sağladığını öğrendik. Bu belki bazı belediye başkanlarına örnek teşkil eder, son model araçlarına oturmadan önce düşünürler. ”Başkan Durmuş’un hizmetlerini ayrıca bir yazımda detaylı bir şekilde dile getireceğim”

İzlenimlerimi buradan sizlerle paylaşmakla kendi adımıza çıkaracağımız payların, benim için olduğu kadar sizler içinde değerli olduğu düşüncesindeyim.

Anadolu’nun kadim kenti Niğde’nin markalaşmak yolunda attığı adımlarla hedefine ulaşacağı izlenimini gözlemledim. Bu doğrultuda Grand Otelde yapılan, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve Protokol mensuplarının hazır bulunduğu Marka Kent Projesi ve Logo Lansmanı programına katıldık.

KGK Niğde Medya buluşması,  “Niğde’nin Enleri Ödülleri”nin sahiplerini bulduğu törenle sona erdi.

KGK Niğde medya buluşmasında, bizlere değerli misafirverliklerini gösteren, sıcak ve samimi bir şekilde  ağırlayan, Ramada Otele, Niğde Grand Otele, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetine, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’e, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran’a, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr.  İlyas Gökhan’a, Şerife Türker’e, Fatih Kızılkaya’ya ve isimleri anımsayamadığım emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.