DOLAR 32,5895 0.34%
EURO 34,8495 0.32%
ALTIN 2.498,570,58
BITCOIN 21127893,71%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nezahat Çeçen Kız Öğrenci Yurdu Açılış Töreni düzenlendi

Nezahat Çeçen Kız Öğrenci Yurdu Açılış Töreni düzenlendi

ABONE OL
20:25 | 08 Haziran 2022 20:25
Nezahat Çeçen Kız Öğrenci Yurdu Açılış Töreni düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrılı iş insanı, IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen’in kurucusu olduğu IC Vakfı tarafından yaptırılan, eğitim alanında yürüttüğü çalışma ve sosyal sorumluluk projeleri ile Ağrı’ya değer katan Nezahat Çeçen’in adını taşıyan kız öğrenci yurdu düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve eşi Funda Varol Hanımefendi, Ağrılı iş insanı, IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve IC Vakfı kurucusu İbrahim Çeçen ve eşi Nezahat Çeçen,  Ağrı Milletvekili/Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan ve eşi Gülşah Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İbrahim Çeçen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, IC Vakfı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Meral Dinçer katıldı.

Çeçen Ailesine vatandaşlarımız adına teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Vali Varol: “Vizyonları ile ilimize değer katan, geniş gönülleri ile kurdukları IC Vakfı aracılığıyla öğrencilerimizi her zaman destekleyen, bu memleketi sahiplenip katkılarını ömür boyu sürdüreceklerini belirten IC Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve IC Vakfı kurucusu İbrahim Çeçen Beyefendinin ve başarılarının ortağı, destekçisi kıymetli eşi Nezahat Çeçen Hanımefendinin ilimize katkılarını hatırladığımız bu günde, güzel ve anlamlı bir açılış için bir aradayız.” dedi.

Eğitim yatırımlarının öneminin vurgulanıp yapılan yurt ile Ağrı’ya değer katıldığının belirtildiği protokol konuşmalarının ardından Ağrı’ya ve gençlere hayırlı olması temennisi ile kesilen kurdeleyle açılış gerçekleştirildi.

Eğitim, sağlık, spor, kültür ve sanat alanlarında farklı kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak yürüttüğü projelerle, ülkemizde yaşanan sorunların çözümüne katkıda bulunmayı amaç edinen ve bu amaç doğrultusunda Türkiye çapında faaliyetlerinin yanı sıra pilot bölge olarak seçtiği Ağrı’da birçok sosyal sorumluluk projesi yürüten IC Vakfı tarafından yaptırılan ve tamamlanmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilen, 4 yıldızlı otel konsepti ile Nezahat Çeçen Kız Öğrenci Yurdu, 288 öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

Engelsiz hayat ilkesi tüm öğrencilerin eşit koşullarda yaşayabileceği örnek yaşam alanları ile özel gereksinimli gençler için erişilebilir olan yurt; dinlenme odaları, etüt salonları, voleybol ve basketbol sahaları ile gençlerin sosyalleşmesine de olanak tanıyor.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.