DOLAR 32,5648 0.15%
EURO 34,8987 0.66%
ALTIN 2.430,04-0,10
BITCOIN 21734961,38%
Ağrı
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ne oldu da zincir bir anda kırıldı?

Ne oldu da zincir bir anda kırıldı?

ABONE OL
18:12 | 20 Mart 2020 18:12
Ne oldu da zincir bir anda kırıldı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip ‘’Koronavirüs’’ tam bizi teğet geçti derken ilk vaka ve ölüm bildirimi Sağlık Bakanı Koca tarafından  yapıldı. 11 Mart’ta 1 kişi olarak verilen vaka sayıları her gün maalesef neredeyse katlanarak büyüyor.

Bugüne baktığımızda vaka sayısı 359, Koronavirüs’ten hayatını kaybeden hasta sayısı  Bakan Koca tarafından 4 olarak açıklandı.

Bakan Koca’nın, ilk günden itibaren dişini tırnağına takarak gece gündüz demeden çalışan, uykusuzluk ve yorgunluktan kan çanağına dönmüş gözleri ile halkın karşısına çıkan ve güven telkin eden konuşmalar yaptığını hepimiz biliyoruz.

Her türlü önlemi alan çok değerli Sağlık Bakanımız Koca’nın, canla başla acaba bu bela ülkemize sıçramadan nasıl bertaraf edebiliriz diyerek, yapılacak, alınacak gerçekten tüm tedbirleri alması ve uygulamasıyla  son bir hafta öncesine kadar gayet iyi gidiyorduk, içimizde acaba bize de sıçrar mı endişesi olmasına rağmen Sayın Bakanımıza güveniyorduk ve halada kendilerine sonsuz güvenimiz var…

Biliyoruz çok zor bir süreçten geçiyoruz, önümüzü net olarak göremiyoruz, hastalığın hızla yayıldığı ve ölümlerin arttığı ülkeleri gördükçe korkmuyor değiliz ama el ele vererek bunun da üstesinden geleceğiz ve başaracağız inşallah.

Bakan Koca’nın, Koronavirüs’ün sınırlarımıza dayandığında, hemen doğu sınırlarımızda sahra hastanelerini kurması, daha sonrasında sınırlarımızın kapatılması önlemleri ile dünya ilk ülke olduğumuzu hatırlatmak isterim.
Hatta sahra hastaneleri kurulurken’’bunlara ne gerek var’’ diyen sesleri hatırlıyoruz ama şimdi görüyoruz ki, hükumetimizin aldığı bu önlemin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu, diğer ülkelerde yüzlerce insan hayatlarını kaybettikten sonra sahra hastaneleri kurmaya başlaması, sınırlarını kapatma çabalarında ne kadar geç kaldıklarının bir göstergesi.

Evet, dediğim gibi son bir hafta öncesine kadar, Korona virüs belası altında inleyen ülkelere bakarak kendi halimize şükrediyorduk, özellikle İtalya ve İran’da her on dakikada bir kişinin hayatını kaybetmesi gerçekten çok ürkütücü.

Ne oldu da zincir bir anda kırıldı?

Ülkemizde vaka sayılar her gün neredeyse ikiye katlıyor, bunun önüne nasıl geçeceğiz sorusu herkesin beyninde patlıyor. Bir pandemi (salgın) ile karşı karşıyayız, durum gerçekten çok vahim, adam sende bana bişey olmaz demeye kimsenin hakkı yok, kimsenin bir başkasının hayatını riske atmaya da hakkı yok.

Durumun ne kadar ciddi olduğunun farkına varmamız lazım, nasıl devletimiz bizlerin sağlığını korumak için tüm imkânları ile çabalıyorsa bizlerin de bizden, bizim sağlıklı kalmamız ve başkalarının hayatını riske atmamamız için  için uygulanan önlemleri birebir yerine getirme zorunluluğumuz var.

Bakın dün vaka sayısı 191 iken bugün 359 ve hayatını kaybedenlerin sayısı 4 olarak verildi, hala olayın ciddiyetinden şüphe edenleri uyarmak isteriz. İnşallah bu rakamlar biz yayına girdiğimizde ikiye katlanmaz.

Evet ne oldu da bu zincir kırıldı demiştik, merkezi otorite, kırılma eşiğine kadar süreci elinden geldiğince başarıyla yürüttü. Ta ki; umre için Suudi Arabistan’a giden 20 bin ziyaretçinin dönüşünde Diyanet tarafından, bu umre ziyareti yapanları sağlık kontrollerinden geçirilmesini organize edememesi, 15 bine yakın umre ziyaretçisinin “14 günlük karantinada kalmaları” tavsiyesiyle evlerine gönderilmesine kadar her şey yolunda gidiyordu…

Peki bu insanlar gerçekten evlerinde kendilerini izole ettiler mi, ziyaretçi kabul ettiler mi, işin ciddiyetinin farkında mıydılar? Bence hayır onlar potansiyel ”KOVİD 19” taşıyıcısı olarak aramızda dolaşıyorlar. İşte kırılma noktası tam da burada. Keşke umre den daha sonra gelenler nasıl karantinaya alındıysa, ilk gelenlerde alınsaydı muhtemelen bugünkü vakıaları görmezdik ve Sayın Koca ve ekibinin ilk günden itibaren tüm uğraşlarının mükafatı böyle olmazdı…

Diyanet’in organize edemediği “kontrollü geliş” süreci, maalesef zincirin kırılmasına sebep olmuştur. Umarız ki; bu zor süreçte herkes üzerine düşeni yapar.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı inşallah herkese ulaşmıştır ’’ evinizde oturun, dışarı çıkmayın’’

Vatandaşın sağlığı için büyük bir özveriyle çalışan, başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca tüm sağlık çalışanlarımıza kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz, iyi ki varsınız…
Sağlıkla kalın değerli dostlar ‘’EVLERİNİZDE KALIN, BANA BİŞEY OLMAZ DEMEYİN, OLDUKTAN SONRA ÇOK GEÇ KALABİLİRSİNİZ’’

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.