DOLAR 32,3441 0.19%
EURO 35,1193 -0.2%
ALTIN 2.239,75-0,15
BITCOIN 2041751-7,02%
Ağrı

KAR YAĞIŞLI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mustafa Sarıgül’den  Cezaevi Açıklaması

Mustafa Sarıgül’den Cezaevi Açıklaması

ABONE OL
20:24 | 25 Ocak 2023 20:24
Mustafa Sarıgül’den  Cezaevi Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, cezaevi koşullarının kapasitenin çok üzerinde olduğunu açıkladı.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, cezaevi ziyaretlerine devam ediyor. Mustafa Sarıgül, Yozgat E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi önünde partililerin katılımıyla yaptığı açıklamada, 9 Nisan 2022’den beri 92. cezaevini ziyaret ettiğini söyleyerek, “Cezaevi koşulları şu anda kapasitenin son derece üzerinde. Cezaevlerinde dünyaya gelen binlerce çocuğumuz var, daha yaşamla buluşamadılar.” dedi.

Af çağrısının siyasi değil, vicdani olduğunu vurgulayan Mustafa Sarıgül, “Pandemi koşulları münasebetiyle hızlı yargılamalar oldu, gözden kaçan bazı konular oldu. Cezaevi koşulları şu anda kapasitenin son derece üzerinde. Cezaevlerinde dünyaya gelen binlerce çocuğumuz var, daha yaşamla buluşamadılar. Anneleri, babaları kader mahkumu olan binlerce çocuğumuz var, daha annelerine, babalarına sarılıp kucaklaşamadılar.” ifadesini kullandı.

Mustafa Sarıgül, kardeşlik hukuku için af istediklerini belirterek, “Bizim devletimiz büyük, vicdanlı, şefkatli devlettir. O nedenle toplumsal barış için af istiyoruz. Kardeşlik hukuku için af istiyoruz. Cumhuriyetin 100. yılında herkesin birbiriyle kardeşlik hukukunda bismillah diyerek tekrar kucaklaşması için af istiyoruz. Bütün siyasi partilere çağrım, gelin af konusunu, siyaset malzemesi olmaktan çıkaralım ve kardeşlik hukuku için cumhuriyetin 100. yılında hep birlikte büyük bir affa imza atalım.” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.