DOLAR 32,5387 0.24%
EURO 34,7707 0.07%
ALTIN 2.489,081,11
BITCOIN 20598703,64%
Ağrı
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

mRNA aşısı olanlara risk gruplarına göre hatırlatma dozu uygulanacak

mRNA aşısı olanlara risk gruplarına göre hatırlatma dozu uygulanacak

ABONE OL
23:20 | 03 Kasım 2021 23:20
mRNA aşısı olanlara risk gruplarına göre hatırlatma dozu uygulanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. Fahrettin Koca yarından itibaren mRNA aşısı olanlara risk gruplarına göre hatırlatma dozu uygulanacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde yapılan Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nda bazı önemli kararlar aldıklarını ifade etti ve yaptığı açıklamada maddeler halinde sıraladı.

1. mRNA aşısı olmuş olup 2. dozdan itibaren 6 aya kadar süre geçmiş kişilere risk grupları önceliklendirilerek hatırlatma dozu yapılmasının uygun olacağına karar verildi. Bu gruplar;
a) 60 yaş üzerindeki vatandaşlar
b) 18-60 yaş arasında olup kronik hastalıkları olanlar
c) Başta sağlık çalışanları olmak üzere yüksek riskli mesleklerde çalışanlar.

2. 60 yaş üzerindeki vatandaşlarımız ile gebelerin tam aşılı olmalarının son derece önemli olduğu bir kez daha vurgulanmıştır. İleri yaştaki vatandaşlarımız ve anne adaylarımızın aşıları eksik kalmamalı.

3. Okullarda salgına yönelik rastgele taramaların durumu değerlendirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığımızla işbirliği içinde taramaların devam ettirilmesi salgının seyri açısından önemli bir gösterge olarak görülmüştür.

4. Mevcut aşılama durumu da değerlendirilmiştir. 1 doz aşılı olanların tüm nüfusa oranı %67, 2 doz aşılı olanların oranı ise %59’dur. Toplumsal bağışıklığı sağlayabilmek için bu oranın %70’in üzerine çıkarılması gerekmektedir.

5. Salgın sona ermeden ve toplumsal bağışıklık elde edilmeden tedbirlerden vazgeçilmemeli.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında yerli aşı Turkovac’a da değinerek; “yerli aşımız Turkovac’ın seri üretime geçmesi için halen gönüllülere ihtiyacı var. Kendi aşımız kendi gücümüzdür. Bu gücü hayata geçirmek için 18-59 yaş arası iki doz aşı olmuş sağlıklı vatandaşlarımız hatırlatma dozu için gönüllü olmak üzere en yakın şehir hastanemize müracaat edebilir, enabiz.saglik.gov.tr adresinden ya da e-nabız mobil uygulamasından gönüllü olabilirler. Gönüllü olun, kendi aşımızın sahibi olalım.” ifadesinde bulundu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.